Buna ziua!
Imi puteti spune, va rog, care este regimul biletelor la ordin introduse in banca de catre creditori inainte de a se finaliza tabloul creditorilor. Un creditor nu s-a inscris in tabelul creditorilor si a introdus in banca un bilet la ordin reprezentand cv unor facturi de dinainte de declansarea procedurii de insoventa, un bilet lasat garantie din perioada in care totul mergea bine. Nu se mai stie exact daca acel bilet a fost avalizat, se facea avalizarea doar la cererea expresa a furnizorilor.
Stiu ca, daca un creditor nu se inscrie in acel tablou pierde orice drept de a mai cere banii de dinainte de deschiderea procedurii. Daca acel bilet a fost avalizat se poate da in judecata administratorul personal pentru a cere acei bani?
Datoriile sunt totusi ale societatii, administratorul a avalizat in numele societatii. Puteti sa ma lamuriti, va rog?
Multumesc.
Doamna,
Avalul este o garantie personala, este data in nume propriu. Daca a avalizat, atunci va fi executat silit pe toate bunurile sale prezente si viitoare, pana la limita sumei trecute pe Biletul la Ordin.
Nu trebuie sa il dea in judecata, Biletul la ordin este titlu executoriu, trebuie doar investit cu formula executorie de Instanta, o formalitate si apoi executorul sa ceara incuviintarea executarii silite.
Bilet la ordin avalizat
WEO
Rog sa imi spuna cineva ce inseamna bilet la ordin avalizat - in sensul ca garanteaza cu afacerea. In caz de neplata raspunde cu toate activele firmei? In caz ... (vezi toată discuția)