avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Bilet la ordin introdus in banca in perioada de ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Bilet la ordin introdus in banca in perioada de observatie

Buna ziua!
Imi puteti spune, va rog, care este regimul biletelor la ordin introduse in banca de catre creditori inainte de a se finaliza tabloul creditorilor. Un creditor nu s-a inscris in tabelul creditorilor si a introdus in banca un bilet la ordin reprezentand cv unor facturi de dinainte de declansarea procedurii de insoventa, un bilet lasat garantie din perioada in care totul mergea bine. Nu se mai stie exact daca acel bilet a fost avalizat, se facea avalizarea doar la cererea expresa a furnizorilor.
Stiu ca, daca un creditor nu se inscrie in acel tablou pierde orice drept de a mai cere banii de dinainte de deschiderea procedurii. Daca acel bilet a fost avalizat se poate da in judecata administratorul personal pentru a cere acei bani?
Datoriile sunt totusi ale societatii, administratorul a avalizat in numele societatii. Puteti sa ma lamuriti, va rog?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ellinia , utilizator 14:35, 11 Mai 2012
Doamna,
Avalul este o garantie personala, este data in nume propriu. Daca a avalizat, atunci va fi executat silit pe toate bunurile sale prezente si viitoare, pana la limita sumei trecute pe Biletul la Ordin.
Nu trebuie sa il dea in judecata, Biletul la ordin este titlu executoriu, trebuie doar investit cu formula executorie de Instanta, o formalitate si apoi executorul sa ceara incuviintarea executarii silite.
Am inteles, deci, in cele din urma se va pune poprire pe conturile personale ale administratorului, daca acesta nu are bunuri personale.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita asociat firma mimi2013 mimi2013 Buna! Poate maputeti ajuta cu un raspuns sau un sfat: In 2008 am avut o firma (SRL) pe care asociati erau mama si soacra mea. Am contractat atunci un credit ... (vezi toată discuția)
Insolventa, bo avalizat Gepetto25 Gepetto25 Societatea X a emis un bilet la ordin pentru plata unor produse. BO este avalizat in nume propriu de administrator iar executarea BO a fost incuviintata. ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat WEO WEO Rog sa imi spuna cineva ce inseamna bilet la ordin avalizat - in sensul ca garanteaza cu afacerea. In caz de neplata raspunde cu toate activele firmei? In caz ... (vezi toată discuția)