avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare de viata - cerere de despagubire respinsa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare de viata - cerere de despagubire respinsa

Buna ziua,

As dori sa va cer parerea in legatura cu un caz cu care ma confrunt. Tatal meu a decedat in urma cu 2 luni ca urmare a unui accident casnic (fractura cranio-cerebrala). El contractase un credit in urma cu ceva timp pentru care mai trebuia sa plateasca pana in 2014. La incheierea acestui contract de credit s-a incheiat si o polita de asigurare de viata.
Dupa decesul tatalui, am anuntat banca si compania de asigurari (Groupama )de eveniment. Mentionez ca cei de la Groupama au adoptat inca de la inceput o atitudine extrem de agresiva. Drept dovada faptul ca ieri am primit decizia, si anume respingerea cererii pe motiv ca tatal meu era in "stare avansata de ebrietate" la momentul producerii accidentului.
Decizia nu numai ca m-a surprins, dar m-a si revoltat foarte tare. Pe certificatul medical constatator al decesului (completat si semnat de seful sectiei Neurochirurgie Floreasca) nu se mentioneaza nimic de acest fel. In raportul politiei nu se mentioneaza nimic despre "consumul de etanol".
Decizia a fost luata in urma unei notite facute de catre o asistenta in foaia de observatie. Aceasta a afirmat ca accidentul s-a produs ca urmare a faptului ca tatal meu era intro "stare acuta de intoxicatie cu etanol".
Detaliul crucial este acela ca tatalui meu nu i s-a masurat niciodata alcoolemia. Nivelul alcoolemie nu apare nicaieri in fisele medicale ori in raportul de la politie. M-am consultat cu medicul sub a carui ingrijire s-a aflat tatal meu iar acesta mi-a spus ca cel mai probabil este ca asistenta in cauza sa nu fie capabila sa faca diferenta dintre efectele imediate ale unui cranio-traumatism grav (confuzie, pronuntarea neclara a cuvintelor, lipsa de concentrare, pierderea echilibrului etc) si simptomele prezentate de un om in stare avansata de ebrietate.

Intrebarea mea este urmatoarea: din punct de vedere legal, se poate stabili starea de ebrietate (sau lipsa acesteia) a unei persoane pe baza unei observatii/pareri/impresii? Masurarea alcoolemiei cu un aparat patentat este sau nu singura cale de a putea stabili acest lucru?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Daniela1a , utilizator 21:37, 11 Mai 2012
va sfatuiesc sa va dresati unui avocat.
In instanta puteti obtine despagubirile cuvenite.
av.tonicadaniela a scris:

va sfatuiesc sa va dresati unui avocat.
In instanta puteti obtine despagubirile cuvenite.

Voi fi sincera si voi spune ca prefer solutionarea pe cale amiabila a litigiului, in mare parte pentru ca mama mea nu este in cea mai buna conditie psihica in acest moment. Desigur, daca acest lucru nu va fi posibil, sunt decisa sa cer si daune morale.

va multumesc pentru sfat.
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2012
Daniela1a, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier- tamponare cu consum de alcool. Amyina Amyina Am fost victima unui accident rutier, fiind tamponata din spate, vinovatul fiind un tanar. Din cauza faptului ca am suferit un traumatism cranio-cerebral am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier- despagubire rca deiulina deiulina Buna seara, In anul 2009 parintii mei au fost implicati intr-un grav accident rutier : un cetatean cu 2 la mie alcoolemie a intrat pe contrasens frontal ... (vezi toată discuția)
Am lăsat să conducă mașina un prieten care era sub influența alcoolului și cu permisul suspendat. sunt îndeplinite criteriile care stau la baza infracțiunii de încredințare? alexfs123 alexfs123 in urma cu cca. o saptamana m fost victima unui accident rutier,mentionez ca am iesit dintr un local in stare de ebrietate, am intrat in masina (propietatea ... (vezi toată discuția)