avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am lăsat să conducă mașina un prieten care era sub ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am lăsat să conducă mașina un prieten care era sub influența alcoolului și cu permisul suspendat. Sunt îndeplinite criteriile care stau la baza infracțiunii de încredințare?

in urma cu cca. o saptamana m fost victima unui accident rutier,mentionez ca am iesit dintr un local in stare de ebrietate, am intrat in masina (propietatea tatalui meu, eu fiind doar utilizator) cu intenti de a dormi ,la cateva min dupa ce am intrat in masina a venit3 prieteni, unul dintre ei fiind in stare de ebrietate si cu permiul suspendat pentru un accident precedent.Sunt indeplinite criteriile care stau la baza infractiuni de incredintare?
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Nu ati continuat povestea, sa inteleg ca a condus vehiculul prietenul ”in stare de ebrietate si cu permisul suspendat”?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Da

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu ati continuat povestea, sa inteleg ca a condus vehiculul prietenul ”in stare de ebrietate si cu permisul suspendat”?

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Par sa fie indeplinite conditiile de tipicitate ale infractiunii.
Dvs dispuneati in fapt de vehicul si l-ati incedintat unei persoane aflate in una din situatiile prevazute in textul de lege.
Ce alcoolemie a avut cel care conducea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate incepe urmarirea penala ? robert223 robert223 daca produci un accident,proprietarul masini este in dreapta (el neavand carnet si fiind in stare de ebrietate) dar si si cel care conduce era in stare de ... (vezi toată discuția)
Accident adrianaady31 adrianaady31 Buna ziua! Am un prieten care acum trei ani a avut un accident cu masina. din care persoana accidentata a decedat. Din pacate candi s a luat alcoolemia a avut ... (vezi toată discuția)
S-a produs un accident cu mașina mea și nu știu cine e autorul. se insistă în aflarea vinovatului deși m-am oferit să plătesc daunele, eu ce aș putea păți? RobertSamariteanul RobertSamariteanul Buna ziua, Am patit o chestie destul de necrezut dar totusi am patito :)In seara zilei de 24 decembrie eram la o petrecere cu mai multe persoane unde nu ii ... (vezi toată discuția)