avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... S-a produs un accident cu mașina mea și nu știu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

S-a produs un accident cu mașina mea și nu știu cine e autorul. Se insistă în aflarea vinovatului deși m-am oferit să plătesc daunele, eu ce aș putea păți?

Buna ziua,

Am patit o chestie destul de necrezut dar totusi am patito :)In seara zilei de 24 decembrie eram la o petrecere cu mai multe persoane unde nu ii cunosteam pe toti,doar cateva persoane restul fiind cunostinte cu ceilalti.
Un baiat al carui nume nu am reusit sa il aflu a luat cheile masinii mele(nu stiu ce a vrut sa faca) si a condus masina in parcarea dintre blocuri unde a acrosat minor 2 alte masini.Cand am realizat ca imi disparusera cheile evenimentul sa petrecut deja,am coborat,am luat cheile masinii si intre timp el a fugit,a fost un martor care a anuntat politia si eu panicat am plecat de acolo,consumasem alcool si imi era frica sa nu ma bage pe mine ca vinovat,a doua zi m-am dus la sectia de politie si am declarat ca eu sunt cel vinovat dar nu ma crezut nimeni si a spus ca este un martor care ma cunostea si ca nu eu am condus.Acum....nu reusesc sa dau de acel baiat ca toata lumea il ascunde...Eu ce as putea pati?....as fi de acord sa repar cele 2 masini ca avariile sunt mici,dar domnul care se ocupa de caz insista sa aflu cine a fost acel individ....Ceva pareri?
Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: 3UGA , utilizator 14:16, 4 Ianuarie 2019
Conform legii partea de vina a dvs. este cu privire la incredintarea autovehicolului unei persoane aflate in stare de ebrietate.
Daca cheile masinii au fost luate fara ca dvs. sa stiti acest lucru, atunci puteti sa depuneti plangere penala impotriva acelei persoane pentru furtul cheilor masinii.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incidentul este chiar incredibil!
La întrare ati fost percheziționati și ați lasat la întrare armele și cheile de la masina? Ati primit vreun tichet sa le recuperați la plecare?
Vreți sa spuneți ca o persoana necunoscuta v-a umblat în pantaloni, a găsit cheile mașinii și a plecat la plimbare cu mașina după ce a cautat-o o noapte întreaga prin parcările blocurilor din jur pana a găsit-o.
Lăsând gluma la o parte, de unde a luat cheile mașinii dvs și a stiut care este atata timp cat afirmați ca nu îl cunoașteți?
Si mai sunteți și dispus sa platiti daunele!
Daca nu sunteți vinovat de producerea accidentelor, de ce sunteți dispus sa achitați daunele?? Numai pentru ca sunteți samaritean?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2018
cyan, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sfatul meu este sa va pregatiti alta poveste si sa contactati un av penalist pt a va reprezenta la nevoie.Ce interes aveati dvs sa va asumati o fapta pe care nu ati savarsit-o si mai mult sa suportati plata daunelor.Ceva nu se leaga ,povestea dvs e subtire .....
Buna ziua,

Eram la o petrecere unde nu cunosteam pe toata lumea,cheile au fost la intrare pe un dulapior,erau de la o skoda fabia,avand sigla pe cheie...acel individ ma cunostea fiind iubitul fetei unde se tinea petrecerea,imi cunostea si masina,era un idiot de copil de 18 ani,de 2 zile am aflat ca nici nu detine permis...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Idiot, neidiot, cheile de la masina nu se lasa oriunde, indiferent de ce ati spune.
Pentru a scapa de acuzatia de incredintare a unui vehicul unei persoane care nu detine permis de conducere, fapta considerata infractiune si nu contraventie, nu va ramane decat sa depuneti plangere impotriva idiotului si sa il prezentati politistului.
Fapta de a va asuma repararea vehiculelor este un nimic, se rezolva pe RCA, pe langa fapta de incredintare a vehiculuii unei persoane fara permis, va fi dificil sa demonstrati ca v-a subtilizat cheile fara stirea dvs., el poate declara ca i le-ati incredintat dvs., astfel va "scapa" de infractiunea de furt a vehiculului, nu a cheilor.
Sfat, depuneti plangere impotriva copilului care este major, oricum se va deschide un dosar penal, daca inca nu a fost deschis, veti ramane cu permisul suspendat pana la solutionarea dosarului.

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare mottanu mottanu Buna ziua, Am achizionat o masina, iar vanzatorul nu mi-a putut oferi si cheia de rezerva. A spus ca mi-o va trimite prin posta, insa acum el nu mai imi ... (vezi toată discuția)
Furt din masina ovi_18 ovi_18 Am o mare problema ,daca se poate sa ma ajutati cu un sfat ceva.Lucrez in domneiul vanzarilor ,mai exact sunt agent vanzari in regim vansell aseara mi sa furat ... (vezi toată discuția)
Refuz acordare despagubire casco nyusziful nyusziful Buna ziua, as avea o intrebare: in cazul in care societatea de asigurari, refuza acordarea despagubirii in baza politei CASCO (pe motivul ca a fost vorba de o ... (vezi toată discuția)