athe a scris:
poate fi un motiv intemeiat ca sa promovati actiune in instanta pt anularea contractului de vanzare-cumparare. era prevazut in contract un termen in care trebuia sa va predea aceasta cheie?
Nu era prevazut. In contract scrie ca vanzatorul se obliga sa imi dea vehiculul, cheile, certificatul de inregistrare, etc, fara a preciza si o limita de timp. Din cauza faptului ca nu am cheia de rezerva, nu imi pot face asigurare casco pentru furt, ceea ce ma face sa imi recuperez cheia.
Eu imi vreau doar a doua cheie, insa, daca vad ca omul fuge de a-si respecta contractul, voi fi obligat sa il duc in instanta.
@ andreigrigoriu multumesc de sfat. Cum am precizat si mai sus, eu imi vreau doar cheia de rezerva, asa cum e prevazut in contract. Din lipsa acesteia eu nu imi pot asigura masina, si tot asa, diverse lucruri se tin lant.
@ mihaelanicolaeeugenia multumesc. In principiu cam asta imi doresc.
Daca nu mi se vor restitui cheile de rezerva, in cazul unui furt, eu nu pot decat sa il banuiesc pe fostul proprietar. Desigur, nicio companie de asigurari nu imi va face casco pentru furt, din cauza ca imi lipseste cheia de rezerva.
Multumesc tuturor de sfaturi. Voi reveni sa va anunt decizia.