avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme despagupirea pierderii unei chei auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme despagupirea pierderii unei chei auto

am pierdut una din cheile autoturismului, beneficiez de o asigurare de tip CASCO , am depus toate cele necesare inceperii dosarului , dupa doua zile am primit raspuns ca pierderea cheii nu se despagubeste , insa ei din bun simt fata de mine imi platesc o cheie ( fara telecomanda ) , nu m-ar deranja prea mult varianta asta daca nu as fi pierdut cheile in zona in care locuiesc ,drept urmare trebuie sa schimb butucii de la usi , contactul , alarma . in contract nu se stipuleaza nimic despre aceasta problema , nici la despagubiri insa nici la excluderi , va rog sa ma ajutati cu un sfat . multumesc .
Cel mai recent răspuns: mihaibobei , utilizator 11:00, 17 Noiembrie 2010
Buna ziua,
Mai verifica inca o data conditiile de asigurare, in mod normal la societatile serioase deasigurari la capitolul riscuri asigurate ar trebui sa apara ceva de genul :
cheltuielile efectuate de către Asigurat în vederea înlocuirii setului de închidere a
autovehiculului asigurat (de exemplu: butuci yale şi după caz buşon rezervor şi/sau contact pornire etc), în cazul furtului/pierderii cheilor ori cardurilor şi/sau telecomenzilor acestuia,numai în cazul în care poliţa de asigurare acoperă riscul de furt şi numai cu acordul asiguratorului
Asiguratul are obligaţia de a aviza în scris Asigurătorul despre pierderea/furtul cărţii de identitate, a certificatului de înmatriculare, a cheilor şi/sau telecomenzilor autovehiculului, în termen de două zile lucrătoare de la producerea evenimentului.

In cazul in care nu este prevazut expres in conditii , nu prea ai ce face decat sa-ti schimbi asiguratorul.

Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2010
Marius Barabas, Consultant asigurari
am facut de trei ori polita casco la firme diferite , la nici una un am intalnit ce scrii tu , firma x acorda despagubiri in baza prezentelor conditii:

- furtul autovehicului,al unor parti componente ale acestuia sau piese ale acestuia .
- pagubele de orice fel produse autovehicului ca urmare a furtului sau a tentativei de furt ..

in acest contract nu scrie nimic despre pierderi , multumesc pentru atentie .
Asiguratorii au prevazut expres in conditii ce se intampla si cum se despagubeste furtul sau pierderea cheilor , numai ca acest risc trebuie cumparat alaturi de alte riscuri mult mai frecvente ce se pot intampla.De regula clientii cumpara cat mai putine riscuri pt a plati mai putin si consecintele se vad atunci cand au loc evenimente mai putin dorite. In alta ordine de idei este bine ca atunci cand incheiem o polita sa punem cat mai multe intrebari si sa nu mergem pe presupuneri sau pe asocieri intre firme stiut fiind faptul ca fiecare firma are propriile sale conditii.
in contract nu este stipulat nicaieri despre pierderea cheilor masinii , cat despe ce spuneti dumneavostra in legatura cu faptul ca ar fi trebuit sa cumpar si alte riscuri , sincer ar fi trebuit sa facem o lista serioasa cu ce am vrea noi sa fim despagubiti , insa nici un moment nu mi-a trecut prin cap ca firma de asigurari nu vrea sa despagubesca pierderea cheilor , plus de asta , data as fi fost informat ca exista posibilitatea de a asigura masina pentru mai multe riscuri , cu siguranta as fi ales acest risc.
Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2010
mihaibobei, utilizator
daca in contract nu s-a prevazut nimic in acest sens, nu aveti alte sanse !

Alte discuții în legătură

Refuz acordare despagubire casco nyusziful nyusziful Buna ziua, as avea o intrebare: in cazul in care societatea de asigurari, refuza acordarea despagubirii in baza politei CASCO (pe motivul ca a fost vorba de o ... (vezi toată discuția)
Probleme casco bcr asig. erikahd erikahd Va rog sa ma ajutati.Am asigurare casco la o masina luata in leasing prin bcr .Acum doua luni in timp ce conduceam am simtit o lovitura si un zgomot puternic ... (vezi toată discuția)
Nelamurire clauza casco iulieta iulieta Buna seara, am o intrebare referitoare la despagubirea politei casco referitoare la furtul cheilor auto.In contract nu apare specificat nimic referitor la ... (vezi toată discuția)