avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt din masina
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt din masina

Am o mare problema ,daca se poate sa ma ajutati cu un sfat ceva.Lucrez in domneiul vanzarilor ,mai exact sunt agent vanzari in regim vansell aseara mi sa furat din masina marfa in valoare de 15000 lei.ce mi se poate intampla mie ?adica firma imi poate imputa toata valoarea asta?precizez ca marfa nu a fost asigurata.am mers la politie si mi sa spus sa revin maine dimineata cu masina pentru amprente.practic mie nu mi sa spart masina sau fortat am lasat cheile pe masa in clubul in care eram ,probabil mi sa luat marfa si au adus cheile inapoi.fara ca eu sa observ.Firma ma poate acuza de ceva?sa ma dea in judecata?
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 16:58, 13 Octombrie 2009
Situatia dvs este foarte neplacuta.
Daca ati avut vreo culpa care a ajutat la furt sunteti bun de plata la firma.

Sub aspectul banilor chiar daca ii prinde politia pe hoti tot puteti raspunde civil.

Cel mai rau ar fi sa va treziti complice.
Politia va poate suspecta de furt sau complicitate la furt.
E bine sa aveti si un avocat care sa va insoteasca chiar daca sunteti nevinovat.
E foarte indicat sa discutati cu un avocat care sa inteleaga exact ce s-a intamplat mai inainte de a da o declaratie care poate fi ,,invartita" din condei de politie.

avocat Claudiu Lascoschi
Eu am sa va cred pe cuvant, dar firma pentru care lucrati s-ar putea sa nu impartaseasca aceeasi opinie;)! Atata vreme cat masina in care era depozitata marfa nu prezinta urme de fortare, apararea dumneavoastra conform careia vi s-au furat cheile s-ar putea sa sune mai mult ca un alibi indoielnic:D! In aceste conditii, marfa aflata in custodia dumneavoastra va va fi imputata; mai precis valoarea acesteia.
Mergeti la politie de urgenta (depuneti o plangere daca nu ati facut acest lucru inca) si indicati si un cerc de suspecti, pentru a da posibilitatea anchetatorilor sa isi orienteze cercetarile intr-o directie buna. Descrieti amanuntit si circumstantele in care banuiti ca vi s-ar fi furat marfa. Prelevarea amprentelor precum si a altor eventuale mijloace de proba trebuie sa se produca destul de repede, deoarece in caz contrar se risca deteliorarea acestora!
In conditiile in care se va gasi totusi autorul furtului pe care il reclamati, lucrurile s-ar simplifica pentru dumneavoastra. Daca acest fapt nu se va intampla, cu siguranta firma va va imputa lipsa produselor, dar este prematur acum sa apreciez sub ce forma: pe cale civila sau penala!
Succes!
Imprejurarea in care v-au fost sustrase cheile va poate oferi doua motivatii pentru care sunteti indreptatit sa ezitati in depunerea plangerii :
- puteati crede ca e o gluma a prietenilor;
- puteati crede ca furtul marfii este savarsit de catre prieteni, si atunci ati sperat ca a lor constiinta ii va indemna sa recunoasca.

Oricum plangerea penala va serveste la serviciu, sa eliminati teoretic din suspiciunile asupra dvs. si practic, daca se confirma varianta dvs.
Daca nu se confirma, veti putea fi actionat in judecata, cum au spus si domnii avocati, pe cale civila ( raspundere delictuala=recuperarea pagubei +daune ) sau penala ( furt sau delapidare, daca aveti calitatea de gestionar).

De mentionat ca, daca marfa ar fi fost asigurata, societatea de asigurari ar fi putut refuza plata contravalorii pagubei in conditiile in care nu exista urme de efractie sau plangere penala.

Daca va simtiti vinovat puteti discuta cu sefii un plan de rambursare a pagubei poate gasiti intelegere.
va multumesc frumos pentru explicatii.o sa vad cum decurg lucrurile cu politia.:(
Daca marfa pe care o aveati in masina,ati primit-o cu forme legale,veti plati contravaloarea acesteia,indiferent de motivul uzitat de dvs.in sustinerea furtului pana la prinderea si judecarea definitiva a vinovatului/vinovatilor sau pana la predarea acesteia,daca va mai putea fi recuperata.
Va sfatuiesc sa formulati plangere penala impotriva prezumtivilor vionovati,in care sa descrieti pe larg si cu lux de amanunte cele petrecute si sa aratati numele persoanelor pe care le suspicionati,pentru ca in caz contrar banuielile societatii se vor indrepta asupra dvs.
Normal,ar fi sa depuneti copie de pe plangere si numarul acesteia de inregistrare la sediul firmei la care lucrati

Alte discuții în legătură

Mi s-a furat masina, ce pot sa fac ? bogdan_Asdasd bogdan_Asdasd Acum aproximativ o saptamana mi s-a furat masina din fata blocului. Politia a recuperat-o astazi si a gasit si unul dintre hoti. Ce ma sfatuiti sa fac in ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurare pt furt suciu florin suciu florin Buna! Lucrez la o firma de distributie, iar acuma in weekend mi s-a furat marfa din masina de servici. Autoturismul are asigurare si pt marfa din ea, ... (vezi toată discuția)
Furt din gestiune vasile cel mare vasile cel mare Mi s-a furat un laptop din gestiune, cu ancheta la Politie si autor necunoscut. Contabilitatea vrea sa imi retina pe salar costul laptop-ului. Este corect? (vezi toată discuția)