avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mi s-a furat masina, ce pot sa fac ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mi s-a furat masina, ce pot sa fac ?

Acum aproximativ o saptamana mi s-a furat masina din fata blocului. Politia a recuperat-o astazi si a gasit si unul dintre hoti.

Ce ma sfatuiti sa fac in continuare ? As putea sa cer despagubiri hotilor, pentru ca masina arata intr-o stare deplorabila ? Sunt pasibil de pedeapsa cu inchisoarea sau se considera o contraventie ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:45, 18 Noiembrie 2010
Furtul constituie infractiune, nu este contraventie.Sigur, cereti despagubiri , si va trebui sa probati faptul ca masina a suferit deteriorari .
Imi puteti spune care e cursul normal al unui asemenea caz ?

Dumneavoastra ce ma sfatuiti sa fac ?
Consecintele infractiunii prev de art 208 Cod penal,se pedepsesc cu inchisoare de la unu la 12 ani
In raport de interesele dvs ,de prejudiciile cauzate la bunul dvs ,aveti dreptul legal sa formulati plangere,sa va constituiti parte civila,dar procedura de solutionare,este de durata,fara garantia unei solutionari favorabile dvs
Cu siguranta ca hotii vor fi condamnati . Problema este daca aveti cum recupera paguba. Daca dispuneti de polita CASCO o puteti repara si lasati apoi asiguratorul sa-si recupereze banii de la vinovati( daca vor putea si vor avea de unde ). Daca nu dispuneti de polita CASCO, atunci va trebui sa va reparati masina pe banii dv iar recuperarea lor sa se faca prin instanta.
Sa va constituiti parte civila in procesul penal, pentru a cere repararea prejudiciului suferit.Hotul va fi tras la raspundere, chiar daca ati recuperat autoturismul.

Alte discuții în legătură

Furt telefon mobil din locuinta florinat florinat Buna ziua, Am si eu o curiozitate despre procedura care se aplica in cazul unui furt din locuinta. In fapt, un amic al pagubitului i-a sustras acestuia ... (vezi toată discuția)
Care e pedeapsa? danaa1 danaa1 Care este pedeapsa pentru furt calificat si distrugere? Va fi o pedeapsa cu suspendare sau pedeapsa cu executare? Persoanele ce au savarsit infractiuniile de ... (vezi toată discuția)
Acoperire rca in caz de betie la volan iepurache2004 iepurache2004 as vrea sa stiu daca polita rca a unui sofer beat la volan care a produs un accident asigura despagubirea masinii lovite si a victimei. uni spun ca da,alti ... (vezi toată discuția)