avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Valabilitate factura din alta tara pt Pfa neplatitor ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Valabilitate factura din alta tara pt Pfa neplatitor de Tva

Am un Pfa cu impozit fix, neplatitor de Tva, fara contabilitate si as dori sa stiu in ce masura sunt valabile facturile emise in alte tari, precum Ungaria, Olanda. E vreo problema daca am achizitionat anumite produse in baza Pfa-ului? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: kammi , utilizator 22:13, 13 Mai 2012
Nu este problema daca respectati prevederea in baza careia aveti dreptul de a face achizitii intracomunitare pana la plafonul de 10.000 euro/an fiscal, fara a va inregistra in ROI (Registrul Operatorilor Intracomunitari). Problema este insa alta: nefiind inscris in ROI, achizitia ati facut-o primind facturi cu tva maghiar/olandez etc. inclus. Daca erati inscris in ROI, primeati facturi FARA tva... Dar daca acest aspect nu va deranjeaza, e o.k.
Multumesc de raspuns. Sa inteleg ca "facturi fara TVA" se refera la faptul ca pretul produselor respective era fara TVA ? Oricum, din pacate pt noi cei din Romania, preturile produselor din afara sunt mult mai mici:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 390 Lizuca12 Lizuca12 Buna seara Firma nu este inscrisa in roi si este platitoare de tva , cum inregistrez o factura de cazare din ungaria. Aceasta tranzactie ar trebui trecuta ... (vezi toată discuția)
Import din ue i.i. neplatitoare de tva tereziareka tereziareka Buna ziua, Am facut un import de produse din UE, Ungaria, firma de la care am importat bunurile mi-a facturat cu TVA-ul din Ungaria, am un I.I. neplatitoare ... (vezi toată discuția)
Ii neplatitor tva - deducere? just_me_12345 just_me_12345 Buna ziua! Am un II neplatitor de TVA. Doresc sa fac achizitii intracomunitare. Cum fac cu TVA? In primul rand, sunt obligat sa ma iregistreg in registrul ... (vezi toată discuția)