Am un Pfa cu impozit fix, neplatitor de Tva, fara contabilitate si as dori sa stiu in ce masura sunt valabile facturile emise in alte tari, precum Ungaria, Olanda. E vreo problema daca am achizitionat anumite produse in baza Pfa-ului? Multumesc!
Nu este problema daca respectati prevederea in baza careia aveti dreptul de a face achizitii intracomunitare pana la plafonul de 10.000 euro/an fiscal, fara a va inregistra in ROI (Registrul Operatorilor Intracomunitari). Problema este insa alta: nefiind inscris in ROI, achizitia ati facut-o primind facturi cu tva maghiar/olandez etc. inclus. Daca erati inscris in ROI, primeati facturi FARA tva... Dar daca acest aspect nu va deranjeaza, e o.k.
Multumesc de raspuns. Sa inteleg ca "facturi fara TVA" se refera la faptul ca pretul produselor respective era fara TVA ? Oricum, din pacate pt noi cei din Romania, preturile produselor din afara sunt mult mai mici:)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Declaratie 390
Lizuca12
Buna seara
Firma nu este inscrisa in roi si este platitoare de tva , cum inregistrez o factura de cazare din ungaria. Aceasta tranzactie ar trebui trecuta ... (vezi toată discuția)