avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Declaratie 390
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Declaratie 390

Buna seara
Firma nu este inscrisa in roi si este platitoare de tva , cum inregistrez o factura de cazare din ungaria. Aceasta tranzactie ar trebui trecuta in 390 ? Este vreo problema daca aduce factura de cazare din ue si nu este inscrisa in roi ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lizuca12 , utilizator 16:57, 6 Ianuarie 2014
Este cu TVA?
Persoanele impozabile si persoanele juridice neimpozabile care efectueaza achizitii intracomunitare ce nu depasesc plafonul de 10.000 euro la cursul din data aderarii nu au obligatia inregistrarii in scopuri de TVA conform art. 153 indice 1 din CF si nici in Registrul Operatorilor Intracomunitari.

Fiind vorba de un serviciu iar nu de o achizitie intracomuniatara nu trebuia sa fie incrisa in ROI. Totusi, daca era inscrisa in ROI, acel serviciu era scutit de TVA si platea mai putin.

Deoarece nu ati fost inscrisi in ROI vi s-a facturat cu TVA si nu trebuie declarat in D390.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reg op. intracomunitari Mariralu Mariralu Se poate inscrie in ROI un SRL neplatitor de TVA ? Multumesc anticipat pentru ajutor. (vezi toată discuția)
Trebuie depusa d301? sevenx sevenx Buna ziua, Un SRL neplatitor de TVA face o achizitie intracomunitara (fara a fi inregistrat in ROI intrucat valoarea achizitiei este sub 10000E) in luna ... (vezi toată discuția)
Srl nou neplatitor de tva a achizitionat din spania produse de 14 300 euro , devine platitor de tva in urma acestei achizitii? hilo hilo un srl infiintat in luna noiembrie 2010 ca fiind neplatitoare de tva a achizitionat dintr-un stat membru ue adica spania confectii in valoare de 14 300 ... (vezi toată discuția)