buna seara,
in urma cu o luna am ramas fara loc de munca(reducere de posturi in cadrul societatii), intre timp mi-am infiintat o firma care in momentul de fata nu imi aduce nici un venit, intrebarea mea este : daca figurez ca si administrator la o societate mai am dreptul la somaj?
Conform legii 76/2002:
ART. 34
(1) Somerii prevazuti la art. 17 alin. (1) beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;
b) nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare;
.....................................................
Art.15 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002:
(2) Prin activitãţi autorizate potrivit legii se înţelege activitãţile economice desfãşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.
Ati putea suspenda activitatea SRL-ului pe perioada cat primiti somaj ... realizarea de venituri in calitate de administrator sau asociat al unei S.C. nu intra in categoria activitatilor mentionate de textul de lege mai sus invocat.