avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditiile de acordare a CCC pentru tatal copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditiile de acordare a CCC pentru tatal copilului

Daca mama copilului nascut in 2012 nu este cetatean roman , nu realizeaza venituri supuse impozitarii in Romania , iar tatal este cetatean roman realizand venituri dar nesupuse impozitarii intrucat este persoana cu disabilitati in grad accentuat - beneficiar al drepturilor prevazute in legea 448/2006 - poate beneficia tatal copilului de concediul pentru crestere copil precum si de indemnizatia si stimulentul de insertie daca revine in activitate inainte de implinirea varstei de 1 an al copilului ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:17, 12 Mai 2012
De indemnizatia pentru CCC poate beneficia oricare din parintii firesti ai copilului ... prin urmare, daca tatal copilului indeplineste conditiile prevazute de OUG nr.111/2010 privind acordarea indemnizatiei pentru CCC atunci va beneficia de aceasta indemnizatie .. d

De asemenea, tatal poate solicita direct stimulentul de inserţie, începând cu ziua următoare celei în care înceteaz concediul de maternitate, dacă îndeplineşte condiţiile pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent tatal, daca mama nu poate beneficia muscalucristina muscalucristina buna ziua, am si eu o intrebare, tatal poate beneficia de stimulentul de insertie daca mama nu poate beneficia de concediu de crestere copil? si daca da ... (vezi toată discuția)
Adult cu handicap, dreptul la indemnizatie crestere copil crism1987 crism1987 sunt incadrata in grad de handicap accentuat. nu am lucrat pana acum (nu am fost niciodata angajata). pot sa beneficiez de indemnizatie crestere copil? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil- tatal student penesmaria penesmaria Buna ziua. Suneti-mi si mie va rog (in calitate de tata) daca pot beneficia de stimulent de insertie in situatia urmatoare. In anul 2014-2015 am urmat fara ... (vezi toată discuția)