avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adult cu handicap, dreptul la indemnizatie crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adult cu handicap, dreptul la indemnizatie crestere copil

sunt incadrata in grad de handicap accentuat. nu am lucrat pana acum (nu am fost niciodata angajata). pot sa beneficiez de indemnizatie crestere copil?
Cel mai recent răspuns: crism1987 , utilizator 22:56, 19 August 2013
1. Luati legatura (fie si prin e-mail sau telefon) si cu Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste toate indemnizatiile prevazute de OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

2. OUG 111/2010 nu face deosebire intre un cu handicap si unul fara handicap in ceea ce priveste conditiile pentru acordarea indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC).

3. Dar poate si tatal copilului sa beneficieze de CCC si indemnizatia aferenta, daca indeplineste conditiile legale.

4. - Daca nu vrea sa intre in CCC tatal poate beneficia direct de stimulentul de insertie (fara sa intre in CCC) de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani daca are venituri profesionale pe aceasta perioada.
- Adica primeste salariul sau venitul respectiv iar statul ii mai da 500 lei lunar.

multumesc de raspuns!
foarte utila informatia legata de stimulentul de insertie pe care il poate primi tatal!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate plata contributii persoana fara loc de munca eugenia78 eugenia78 buna ziua. as dori sa imi spuneti si mie daca raman fara munca si sotul ma ia in intretinere pt sanatate , eu imi pot plati celelalte contributii catre somaj, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie dan123456 dan123456 daca optez pe un an pt indemnizatia de crestere a copilului dupa cat timp pot sa renunt la indemnizatie ca sa pot sa primesc suplimentu de 500 de lei? (vezi toată discuția)
Ccc pentru tata econo econo Daca mama nu lucreaza, nu realizeaza venituri, tata poate sa-si ia ccc. Daca tata vrea sa lucreze in continuare primeste vreo indemnizatie? (vezi toată discuția)