avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare Nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare Nume

Buna ziua as dori sa stiu catva pasi in schimbarea numelui,eu am 30 de ani parinti mei sunt divortati de mai bine de 10 ani eu am ramas cu numele tatalui si peste putin timp vreau sa fac cununia la starea civila in acel moment cand se trece numele in registru pot trece numele lu mama pe care sal port si eu si sotia mea? si daca da ce acte aditionale imi trebuiesc in afara de cele care trebuiesc in mod uzual cand doi oameni se cununa la starea civila.banuiesc ca un consimtamant din partea mamei.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 16:54, 12 Mai 2012
Din cate stiu, nu e posibila schimbarea numelui decat in situatii exceptionale.
Schimbarea numelui pe cale administrativa este reglementata prin Ordonanta Guvernului nr. 41/2003 privind dobandirea si schimbarea pe cale administrativa a numelor persoanelor fizice.

Cititi aceasta O.G. poate gasiti o portita si va schimbati numele.
Succes.
Prin casatorie va puteti schimba numele luand numele de familie al sotiei, nu al mamei.
Daca vreti sa aveti numele de familie al mamei, trebuie sa va schimbati numele pe cale administrativa inainte de casatorie (la incheierea casatoriei sa aveti deja carte de identitate cu numele de familie al mamei): [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume de familie diferit korina_sava korina_sava Am o mica dilema... In urma divortului am pastrat numele de familie al fostului sot deoarece avem 2 copii impreuna si asa mi s-a parut la momentul respectiv ca ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume dupa casatorie Marya STANCU Marya STANCU buna ziua ma-m casatorit anul trecut si totodata mi-am schimbat si numele de casatorie .va rog sa imi spune-ti daca pot sa revin la numele de fata fara sa ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie!!!! andreyutza andreyutza Buna ziua.As dori sa-mi spuneti unde ma pot adresa pentru schimbarea numelui de familie?...Unde trebuie sa merg?...La primarie sau la Oficiul starii ... (vezi toată discuția)