avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Incapacitate de plata credit auto
Discuție deschisă în Executare silită

Incapacitate de plata credit auto

Buna ziua, acum 3 ani si ceva am facut un credit pentru o masina pe 10 ani. Am ramas fara loc de munca si nu o pot plati in continuare inca 7 ani. Rata era de 520 de lei. Am anuntat banca si m-au chemat la o intalnire. Acolo am cerut o prelungire de credit sau o alta modalitate prin care o pot plati in continuare si au recalculat-o la o rata lunara de 700 de lei ( nu stiu cum m-ar putea ajuta asta). In continuare m-au pus sa semnez ca sunt de acord sa platesc urmatoarea rata sau ma vor executa silit. Mi-ar conveni sa le dau masina inapoi si sa scap dar nu valoreaza acum cat este valoarea creditului. Am aflat ca eu si coplatitorul vom fi dati in judecata pentru proprire pe salariu sau executare de bunuri. Eu nu mai am alte bunuri pe numele meu iar coplatitorul doar salariu. Acest gen de datorie se prescrie dupa 3 ani? N-as vrea sa raman dator la ei dar vad ca alta solutie nu prea am decat sa astept judecata si sa le dau masina...Nu am voie nici s-o vand, nici s-o inchiriez, nici s-o bag pe taxi si mi-au spus ca este imposibil sa-mi preia cineva creditul si sa plateasca respectivul in continuare. E adevarat? Deja am scris cam mult...astept un raspuns. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2012
CoZMain, utilizator
Cel mai recent răspuns: CoZMain , utilizator 21:03, 12 Mai 2012
Daca este vorba de un credit bancar, aveti posibilitatea sa solicitati restructurarea creditului respectiv, explicand si dovedind reprezentantilor bancii care este puterea dumneavoastra reala de rambursare in acest moment. Exista si posibilitatea preluarii creditului de catre un alt debitor, prin contract de novatie. Cu privire la semnarea de documente, nu va poate obliga nimeni sa semnati un document. Aveti nevoie sa fiti in cunostinta de cauza, ceea ce inseamna ca reprezentantii bancii au datoria sa va ofere explicit toate informatiile de care aveti nevoie pentru a lua o hotarare. Masina nu o puteti da inapoi, ca nu aveti cui daca sunteti proprietar (numai daca e vorba de un contract de leasing se poate discuta aceasta varianta). In cazul in care nu reusiti sa va intelegeti cu banca, solicitati serviciile unui mediator cu pregatire financiar bancara () sau a oricarui alt mediator, care va poate ajuta sa comunicati mai bine si sa gasiti impreuna o solutie avantajoasa, in care fiecare parte sa aiba cat mai putin de pierdut. Puteti solicita sfatul unui avocat si puteti fi insotit de acesta in toate demersurile dumneavoastra. Succes! M.Georgescu



Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2012
gi-jane2, moderator
Multumesc mult. Deci daca vor se poate o reesalonare. Mi-au zis ca e imposibil. Ma voi duce iar sa vorbesc cu ei si daca iar ma duc degeaba voi apela la un mediator. O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coplatitor credit prima casa Robert19 Robert19 Ce cai de atac am daca ma duc in instanta ca sa pot iesi de pe un contract de garantare de prima casa unde figurez ca si coplatitor, mentionez ca in momentul ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu sau vanzare imobil - rata prima casa Dorin_V Dorin_V Buna ziua, Am un credit prima casa unde eu sunt titularul creditului iar sotia este coplatitor. Suntem separati (inca nu suntem divortati), sotia locuieste ... (vezi toată discuția)
Credit persoana decedata LORENA.C LORENA.C Buna ziua, O persoana apropiata mie, al carei sot a decedat de curand a aflat ca decedatul a facut acum 4 ani un credit bancar pentru nevoi personale in ... (vezi toată discuția)