avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1345 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare autoturism
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare autoturism

Am achizitionat un autoturism pe firma, in leasing, acum cativa ani, am terminat de ceva vreme de achitat ratele de leasing, iar in prezent autoturismul este in proprietatea firmei mele si este amortizat integral.
Acum vreau sa-l vand si vreau sa va intreb care este cel mai mic pret de la care pornesc? Exista vreun prag minim prevazut de legislatia fiscala pentru vanzarea unui autoturism de catre o firma?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:20, 14 Mai 2012
Nu exista un prag minim. Pretul de livrare il veti negocia cu clientul dvs.Incercati sa-l vindeti la un pret credibil, pentru a nu atrage atentia fiscului cu un pret prea mic.
In ce mod as putea sa atrag atentia fiscului cu un pret prea mic? Exista vreo prevedere legala (Cod Fiscal, etc) care sa ma constranga sa vand autovehiculul la un anumit pret minim?
De exemplu, firma la care sunteti asociat unic ii vinde sotiei dvs. un autoturism aproape nou cu care s-a cheltuit foarte mult, cum ar fi: revizii periodice, CASCO, etc. si care e in stare perfecta (nu s-a consemnat nimic in istoricul sau) la un pret derizoriu.

Concluzia pe care o va lua orice organ de control in acest caz va fi ca administrarea firmei lasa de dorit si ca vreti sa va sustrageti de la plata unor impozite.

In functie de situatie, in extremis, ar putea fi considerata bancruta frauduloasa.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat masina CrinaV CrinaV Daca o persoana juridica da unei alte persoane juridice pe baza unui contract de comodat(cu titlu gratuit) un autoturism spre folosinta, decontarea in ... (vezi toată discuția)
Preț minim vanzare imobil SilviuMihai SilviuMihai Bună ziua. Știe cineva dacă exista un prag minim pentru stabilirea unui preț minim de vânzare al unui apartament. (vezi toată discuția)
Tva autoturism achizitionat din ue artemys artemys Buna ziua, Am achizitionat in luna septembrie un autoturism din Olanda, pe firma ( platitor TVA) si vreau sa-l vand, tot in septembrie, mie, persoana fizica ... (vezi toată discuția)