avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva autoturism achizitionat din UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva autoturism achizitionat din UE

Buna ziua,
Am achizitionat in luna septembrie un autoturism din Olanda, pe firma ( platitor TVA) si vreau sa-l vand, tot in septembrie, mie, persoana fizica (sunt administratorul firmei). Pot sa-l vand la o valoare mai mica? Care este regimul tva in acest caz?
Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 16:40, 20 Octombrie 2009
Persoana juridica vinde cu TVA autoturismul catre persoana fizica.
Poate vinde autoturismul cu o suma mai mica sau adauga tva la pretul de achizitie?
In conditii bine justificate poate fi efectuata tranzactia la un pret mai mic, dar ideal ar fi sa se faca tranzactia cel putin la pretul de achizitie
Buna ziua,
Am inca o problema si anume, cum inregistrez factura externa in contabilitate, fac taxare inversa? Care este formula contabila?
Trebuie sa depun si declaratia 390?
Multumesc foarte mult.
inregistrare taxare inversa : 4426 = 4427

inregistrarea receptiei autovehiculului prin includerea taxei in pretul de achizitie :
2133 = %
404
4426

Alte discuții în legătură

Inregistrare contabila autoturism simina71 simina71 Buna ziua firma la care lucrez a achizitionat pe firma un autoturism din Germania.Pe factura este trecuta valoarea autoturismului +TVA(313000 RON).Noi am ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie din ue a unui autoturism nou Munteanu V Munteanu V Am si eu o intrebare:cum se procedeaza cu TVA-ul aferent unei achizitii din UE a unui autoturism nou,achizitie efectuata de 1)firma inregistrata in scopuri de ... (vezi toată discuția)
Decont tva JENIFER JENIFER S-a achizitionat in august un autoturism din germania pentru care se aplica taxarea inversa (coduri valide de tva pt cumparator si vanzator).Masina nu va fi ... (vezi toată discuția)