Conform art 126 Cod penal, ,termenul de prescriptie a amenzilor administrative este de 1 an .
Insa, daca veti face plangere impotriva solutiei , introducerea plangerii nu suspenda aducerea la indeplinire a masurii sau a actului care formeaza obiectul plangerii.
Daca inteleg eu bine aceasta amenda devine executorie la 30 zile de la data comunicarii sentintei definitive si irevocabile?
Adica Finantele Publice nu au cum sa emita notificare de plata pana nu se afla in posesia unei sentintei definitive si irevocabile?
Si eu daca atac in 20 de zile amenda administrativa, Parchetul nu are dreptul sa trimita instiintare catre Finante, pana nu exista o sentinta definitiva si irevocabila?
Nu, faptul ca aceasta plangere este nesuspensiva de executare, inseamna ca indiferent daca depuneti plangere impotriva solutiei procurorului, tot va revine obligatia de a plati amenda, obligatia de plata nu se suspenda. . Ea trebuie platita de cand v-a fost aplicata . Daca nu o platiti in termen de 1 an si nici nu veti fi somat sa o platiti in acest timp, nu va mai trebui sa o platiti.
Multumesc, acum am inteles.
Sa presupunem ca platesc aceasta amenda, dar atac rezolutia procurorului in instanta si am castig de cauza. Cum imi recupez banii?