avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda administrativa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda administrativa

buna,
-am si eu o cunostiinta cauia i s-a facut o plangere pt. lovire iar procurorul a dispus scoaterea de sub urmairea penala insa a dispus plata unei amenzi administrative pt. inchiderea dosarului.
- deoarece invinuitul a sustinut tot timpul in declaratiile date catre organul de cercetare penala faptul ca el nu se cunoaste nimic din acuzatiile ce i se aduc , toate acestea dorind a fi doar o razbunare a reclamantului( care ceruse si o despagubire de 100 mil. lei vechi), in cazul in care aceasta amenda se plateste nu inseamna ca iti asumi raspunderea pt. fapta care ti se imputa ? ce se intampla in cazul in care se plateste? si ce se intampla in cazul in care nu se plateste?
- stiu ca se poate face plangere impotriva acestei ordonante insa cu ce consecinte?
va rog mult un raspuns
P.S. e destul de suparator faptul ca unor persoane rau intentionate li se cred toate minciunile iar unor oameni care toata viata lor nu au avut o vorba rea catre nimeni sa li se aduca asemenea nedreptati.
Cel mai recent răspuns: Angelinne , utilizator 19:38, 15 Noiembrie 2009
Poate sa faca plangere fara nici o consecinta, ci doar cu beneficii,dac poate dovedi ca a fost pedepsit pe nedrept.
Amenda administrativa dispusa de procuror este o sanctiune. Prin plata acesteia nu inseamna ca recunosti fapta. Eu va recomand sa-i transmiteti cunostintei dvs. sa o achite.

Desigur, impotriva ordonantei procurorului se poate face plangere, potrivit art. 278 Cod procedura penala. Sansele de reusita sunt minime, in fond fata de cunostinta dvs. s-a dispus neinceperea urmaririi penale.
claudia_koteles a scris:

buna,
-am si eu o cunostiinta cauia i s-a facut o plangere pt. lovire iar procurorul a dispus scoaterea de sub urmairea penala insa a dispus plata unei amenzi administrative pt. inchiderea dosarului.
- deoarece invinuitul a sustinut tot timpul in declaratiile date catre organul de cercetare penala faptul ca el nu se cunoaste nimic din acuzatiile ce i se aduc , toate acestea dorind a fi doar o razbunare a reclamantului( care ceruse si o despagubire de 100 mil. lei vechi), in cazul in care aceasta amenda se plateste nu inseamna ca iti asumi raspunderea pt. fapta care ti se imputa ? ce se intampla in cazul in care se plateste? si ce se intampla in cazul in care nu se plateste?
- stiu ca se poate face plangere impotriva acestei ordonante insa cu ce consecinte?
va rog mult un raspuns
P.S. e destul de suparator faptul ca unor persoane rau intentionate li se cred toate minciunile iar unor oameni care toata viata lor nu au avut o vorba rea catre nimeni sa li se aduca asemenea nedreptati.

Daca e nevinovat sa faca plangere.
Daca pierde nu plateste decat cheltuieli de judecata.
Daca castiga poate sa ceara cheltuieli de judecata.
Parerea mea este ca ceva probe se afla la dosarul penal.Nu prea se fac astfel de greseli.
Succes.

avocat Claudiu Lascoschi
multumesc pt. raspuns, insa mai am o nelamurire:
s-a achitat acea amenda administrativa in valoare de 600ron,
partea,, vatamata'' poate deschide actiune in instanta pt. daune morale sau ingrijiri medicale in masura in care procurorul a dispus ninceperea urmaririi penale? si a dispus doar o amenda administrativa?
totodata a dispus si confiscarea bucatii de metal cu , care sustine victima ca a fost agrsata!???
daca s-a platit amenda , acest dosar nu s-a inchis?
cu respect,
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2009
Gabriela Mihai, Avocat
S-a inchis dosarul penal.
Asta nu inseamna ca nu poate introduce unul civil pentru daune.

Alte discuții în legătură

Lovire si alte violente geogxg88 geogxg88 In data de 12.08.2012 am fost lovit cu o sticla in cap provocandu-mi leziuni ce au necesitat 7-8 zile ingrijiri medicale. D-nul procuror a analizat dosarul si ... (vezi toată discuția)
Art 278 c penal liliana szilagy liliana szilagy am o neclaritate: daca o persoana a facut o reclamatie impotriva unei persoane in temeiul art 215 ind 1 (inselaciunea), procurorul a emis o ordonanta de ... (vezi toată discuția)
Atacarea ordonantei picika picika buna daca stiu bine rezolutia procurorului (SUP) se poate ataca in 20 de zile.. 20 de zile lucratoare sau 20 de zile calendaristice? de unde sa incep ... (vezi toată discuția)