avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecini dificili!!!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecini dificili!!!

vrem sa punem interfon pe scara, iar o vecina care are apartamentul dat in chirie nu vrea sub nici o forma sa puna, adica sa dea bani. ea nefiind deranjata de vagabonzii care dorm noaptea in scara sau de cei care ne folosesc scara drept toaleta publica! ne scoate pe toti din sarite. firma care instaleaza interfonul trebuie sa vina, iar ea tot nu e de acord. nu mi se pare normal ca noi care platim sa-i dam drumul la usa cand ea nu binevoieste sa plateasca!ce sa ne facem cu ea:hammer:#-o
Nu-i instalati interfon vecinei care nu vrea interfon. Puteti sa-i dati o cheie de la usa de intrare sau o cartela cu care sa inte in casa scarii. Cand o sa-i vina mintea la cap si va dori interfon in casa apeleaza la aceeasi firma si-i instaleaza interfon in casa .
ar fi interesant sa ne spuneti daca decizia de montare a interfonului a fost luata in adunarea generala, sau este numai o hotarire a administratorului sau presedintelui, si majoritatea si-au dat acordul verbal pt aceasta actiune.
o astfel de decizie nu poate fi luata decit in adunarea generala sau, daca se doreste grabirea actiunii, in urma sedintei comitetului executiv urmat de semnaturile PROPRIETARILOR pe un tabel centralizator. gasiti aceste reglementari in legea 230/2007 si hg 1588/2007
De multe ori aceste decizii luate in fuga de administrator sau altcineva sunt legate doar de comisionul pe care il primeste.
Legat de cazul concret discutat: cititi cu atentie contractul dintre firma si AP. Pentru vecina care nu doreste, firma va asigura cartele de acces dar nu va instala dispozitivul in apartamentul ei. Nu o puteti obliga sa-i fie instalat dispozitivul in casa si sa plateasca daca ea nu doreste acest lucru.
Si nici nu-i puteti interzice accesul in locuinta.
Daca decizia instalarii interfonului a fost luata in adunarea generala cu acordul majoritatii si exista si un tabel cu semnaturile celor interesati, cred ca partea de instalatie de pe proprietatea comuna o vor suporta toti proprietarii, iar instalatia din interiorul apartamentului o vor suporta doar cei ce detin si aparatul. Pentru accesul in cladire, persoanelor fara interfon, li se vor da cheie sau cartela.
Luati referinte despre firma respectiva, poate a mai instalat in zona, pentru ca nu ar fi exclus ca sa aveti interfon si chiar si contract de service si usa sa permita accesul liber oricui, sau sa va saturati sa -i tot apelati pentru remedierea defectiunilor repetabile.

Alte discuții în legătură

Pot fi obligat sa montez interfon in apartament? g.neacsa g.neacsa asociatia de locatari a incheiat un contract cu nu stiu ce firma si acum vine si-mi spune ca trebuie sa-l montez si sa-l platesc. deoarece nu am fost anuntat ... (vezi toată discuția)
Dreptul de acces la proprietate East17 East17 La noi la bloc ne-an pricopsit c-o sefa de asociatie de proprietari care e avocata si ameninta in stanga si-n dreapta pe toti ca daca nu acceptam ... (vezi toată discuția)
Montare interfon ContSters23466 ContSters23466 In blocul unde locuiesc a existat interfon, dar cineva cu buna stiinta l-a stricat pentru a fi montat un alt interfon, adica sa faca rost de niste bani. Eu nu ... (vezi toată discuția)