avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecini dificili!!!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecini dificili!!!

vrem sa punem interfon pe scara, iar o vecina care are apartamentul dat in chirie nu vrea sub nici o forma sa puna, adica sa dea bani. ea nefiind deranjata de vagabonzii care dorm noaptea in scara sau de cei care ne folosesc scara drept toaleta publica! ne scoate pe toti din sarite. firma care instaleaza interfonul trebuie sa vina, iar ea tot nu e de acord. nu mi se pare normal ca noi care platim sa-i dam drumul la usa cand ea nu binevoieste sa plateasca!ce sa ne facem cu ea:hammer:#-o
Interfonul presupune 3 aspecte:
1. Instalarea generala. Aceasta optiune este aprobata in adunarea generala si presupune un cost destul de mic al aparatului de la usa de intrare in scara si costul unei cartele sau a unei chei. Este o incuietoare ceva mai sofisticata pentru utilizarea ei in urmatoarele optiuni. Persoanele care nu sunt de acord de principiu cu montarea interfonului trebuie sa se supuna hotararii asociatiei. Aceste persoane platesc cota ce le revine din montarea aparatului si costul unei cartele. Atat si o singura data.
2. Instalarea unui aparat individual, in apartament. Aceasta optiune presupune un cost suplimentar, si persoanele care doresc sa-si monteaze acest aparat in casa mai scot din buzunar costul aparatului. Nu este obligatorie montarea aparatelor la persoanele care nu doresc aceasta.
3. Service-ul instalatiei care presupune:
a) service-ul aparatului central si care si el are doua componente:
a.1. Service mecanic prin care se asigura partea mecanica (broasca) usii de la intrare care, intre noi fie vorba, se strica foarte usor;
a.2. Service electronic prin care se asigura si functionarea sistemului electronic al aparatului.
Fiecare din aceste doua modalitati de service presupun o taxa, as zice, modica, cam 1.5 lei /luna sau 3 lei / luna. Ceva de genul acesta.
b) service-ul aparatului din casa care, pentru cine doreste, ii asigura functionarea, schimbarea aparatului cand e nevoie etc.
Tot acest aspect al service-ului este optional, dar....e de dorit ca macar una din optiuni sa fie aleasa pentru service deoarece in schimbul unei sume modice lunare stai linistit ca nu va trebui sa platesti mai mult cand se strica una sau alta din componentele intregului sistem pentru care ai optat ca service.
In cazul in care o persoana nu doreste interfon, dar asociatia a luat totusi hotararea sa monteze interfon va plati costul ce-i revine din montarea initiala a aparatului central, cartela (cheia) si, in cazul in care se opteaza pentru service al aparatului central, abonamentul la service.
In schimbul acestei plati pe care volens-nolens trebuie s-o achite are ceva mai multa liniste si siguranta. Un alt argument pentru montarea de interfon este acela ca si politia sfatuieste asociatiile de locatari sa-si monteze aparatura de siguranta si monitorizare in scara, acestea fiind in sine \"o usa incuiata\" pentru tot felul de.....necazuri.
Cum sunt gestionate si cum se intelege a fi utilizate de locatari aceste sisteme de paza.....aiasta-i alta discutie!
Trush a scris:

Buna ziua!

Nu puteti sa va obligati vecina sa plateasca o cheltuiala pe care nu o datoreaza; nu toata lumea are bani si nu toata lumea doreste sa isi puna interfon; eu sunt convins ca este vorba de o suma mica, totusi, dar incercati in prima faza sa ii explicati si daca refuza din nou sa ii oferiti o cartela; s-ar putea sa nu doreasca interfon pentru ca, probabil, nu ii intra lume prea des in casa...;)


daca s-a hotarit in AG montarea interfonului pe scara/bloc, aceasta instalatie (cea comuna) devine parte comuna si se plateste conform legii 230/2007 si hg 1588/2007. asta inseamna ca persoanele care nu-si doresc montarea interfonului in casa VOR PLATI cota-parte din instalatie, dar nu vor plati pentru racordarea individuala. firma este obligata sa-i asigure o cartela sau o cheie pentru accesul in bloc.
in mod sigur, circotasa cum este persoana in cauza, daca nu va primi o cartela sau o cheie, va da asociatia in judecata, asigurarea acesteia rapindu-i vreo sansa de reusita in instanta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Decembrie 2008
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi obligat sa montez interfon in apartament? g.neacsa g.neacsa asociatia de locatari a incheiat un contract cu nu stiu ce firma si acum vine si-mi spune ca trebuie sa-l montez si sa-l platesc. deoarece nu am fost anuntat ... (vezi toată discuția)
Dreptul de acces la proprietate East17 East17 La noi la bloc ne-an pricopsit c-o sefa de asociatie de proprietari care e avocata si ameninta in stanga si-n dreapta pe toti ca daca nu acceptam ... (vezi toată discuția)
Montare interfon ContSters23466 ContSters23466 In blocul unde locuiesc a existat interfon, dar cineva cu buna stiinta l-a stricat pentru a fi montat un alt interfon, adica sa faca rost de niste bani. Eu nu ... (vezi toată discuția)