avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale VREAU SA INCHID SOCIETATEA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

VREAU SA INCHID SOCIETATEA

BUNA SEARA ! AM DESCHIS DE CURAND O SOCIETATE MAI BINE ZIS DE 5 LUNI.AM DESCHIS UN PUNCT DE LUCRU (UN STAND CU HAINE)ACUM NU PREA MERGE AFACEREA SI AS VREA SA STOPEZ PT CATEVA LUNI TOATA AFACEREA.CE AR TREBUI SA FAC?VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 21:47, 15 Decembrie 2008
La ORC faceti suspendarea activitatii pe o perioada de X ani/luni. In acest sens depuneti o cerere insotita de hotararea asociatului unic sau act aditional. La finante depuneti o copie dupa incheierea judecatorului delegat, dar acest lucru nu va absolva de depunerea bilanturilor la 31.12, respectiv 30.06 a fiecarui an.

nu mai scrieti cu majuscule.:wave:
Pentru incetarea activitatii pe o perioada de citeva luni nu trebuie sa faci nimic special.

Sfatul de a suspenda activitatea la ORC prin procedura suspendarii activitatii este prost.
Platesti milioane de lei pentru a suspenda activitatea si nu cistigi absolut nimic.
Are rost sa suspenzi activitatea doar daca doresti sa incetezi activitatea pentru o perioada de mai multi ani.
Pina la 3 ani.

Pentru suspendarea activitatii de citeva luni, nu trebuie sa faci nimic special. Vei inchide magazinul, poti inchide contul bancar, concediezi salariatii si vei depune doar declaratii trimestriale de TVA si profit. La sfirsit de an si la semestru se depun situatii financiare.(astea le depui chiar daca esti suspendata)

Nu poti suspenda activitatea si sa continui sa ai salariati. SAlariatii presupun contabilitate lunara.

Asta este tot. Nu faci nimic special. Doar depui situatii cu ZERO. Simplu si rapid.

Alberto Kurtyan
albertokurtyan a scris:

Sfatul de a suspenda activitatea la ORC prin procedura suspendarii activitatii este prost.
Platesti milioane de lei pentru a suspenda activitatea si nu cistigi absolut nimic.

Alberto Kurtyan


Suspendarea activitatii reprezinta o facilitate temporara conferita de lege societatilor comerciale, in cazul in care, din diverse motive, acestea doresc sa inceteze, pe o perioada limitata, desfasurarea activitatilor economice din obiectul lor de activitate. Decizia de suspendare a activitatii se adopta, in principiu, de catre Adunarea generala a asociatilor sau actionarilor, ori de asociatul unic, dupa caz, daca actul constitutiv nu prevede altfel, iar durata maxima a inactivitatii nu poate depasi trei ani. Inactivitatea temporara trebuie anuntata organului fiscal competent si trebuie inscrisa in Registrul Comertului. Decizia de intrare in inactivitate temporara nu trebuie motivata, iar in perioada de inactivitate, anuntata si inregistrata conform legii, societatea nu are obligatia depunerii situatiilor financiare anuale la Registrul Comertului. Incetarea perioadei de inactivitate se face in acelasi mod, prin hotararea organului statutar competent, notificata organului fiscal si inregistrata la Oficiul Registrului Comertului. In cazul in care societatea nu inregistreaza cererea de incetare a perioadei de inactivitate temporara in termenul maxim de trei ani, prevazut de lege, orice persoana interesata, ca si Registrul Comertului din oficiu, pot solicita dizolvarea societatii si radierea acesteia din Registrul Comertului.

:wave:
Ultima modificare: Duminică, 14 Decembrie 2008
ContSters42967, utilizator
Pentru suspendarea activitatii doar pentru citeva luni de zile, suspendarea conform L 31/1990
este ineficienta juridic si paguboasa.

Revin si spun ca sfatul de a suspenda activitatea pe o perioada de citeva luni nu este unul bun.

Are rost sa suspenzi activitatea doar de la un an in sus.

Citatul de mai jos al ghola contine informatii complet gresite.
Nici o societate nu este obligata sa isi suspende activitatea indiferent de circumstante. Procedura suspendarii este un DREPT, o OPTIUNE, nu o OBLIGATIE.
Orice societate care nu are activitate (nu inregistreaza venituri si cheltuieli, etc. ) are doua optiuni.
Pe scurt, prezint situatiile, informativ si fara pretentii de explicare a tuturor situatiilor fiscale.
Fie continua depunerea declaratiilor fiscale trimestriale cu ZERO, adica inregistrind profit ZERO, TVA Zero, situatii financiare semestriale copiind aceleasi numere din situatiile anterioare (cu mici modificari), fie suspenda activitatea si nu mai depune aceste declaratii si situatii.
O firma poate avea profit dupa 5,6 ani de activitate (sau inactivitate).
Nu ai nici o obligatie sa iti suspenzi activitatea. Este o informatie falsa. Nu exista nici o baza juridica/fiscala pentru aceasta informatie.

In cazul in care societatea nu inregistreaza cererea de incetare a perioadei de inactivitate temporara in termenul maxim de trei ani, prevazut de lege, orice persoana interesata, ca si Registrul Comertului din oficiu, pot solicita dizolvarea societatii si radierea acesteia din Registrul Comertului.


Alberto Kurtyan
Nu este intotdeauna utila copierea mot-a-mot a textelor din manualele de economie ale consultantilor fiscali.

Nu toate informatiile de acolo sunt corecte juridic si cu siguranta, textele de acolo nu se aplica standard la toate intrebarile.

Mai ofer si eu uneori raspunsuri standard, dar le filtrez intotdeauna pentru a le potrivi contextului si intrebarii puse de solicitant.

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Suspendare microintreprindere CORNELIA B CORNELIA B daca se suspenda o microintreprindere cu data de ianuarie 2009si scot salariatii,cand se termina suspendarea si incep activitatea raman micro si angajez sau ... (vezi toată discuția)
Cazier fiscal tomus.georgeta tomus.georgeta O SOCIETATE COMERCIALA, CU ACT DE SUSPENDARE DE ACTIVITATE DIN PARTEA REGISTRULUI COMERTULUI, DEPUS LA FINANTE, FARA ACTIVITATE SI FARA SALARIATI, NU DEPUNE ... (vezi toată discuția)
Srl getaz getaz Am un srl suspendat eram obligat sa depun declaratia 101 (vezi toată discuția)