Buna ziua.
Am o nelamurire si sper sa gasesc ajutor aici.
Eu lucrez in serviciul de paza, adica am si ture de zi si ture de noapte, de week-end-uri nu mai vorbim ca nu prea exista. Intrebarea este: Daca imi dau demisia, avand in vedere ca pe contract este specificat termen de 15 zile calendaristice ca preaviz, cum procedez? Cer scoaterea mea din serviciu si prezentarea la program normal de 8 ore (de fapt 4 ore in preaviz, din cate am auzit) sau sunt obligat sa imi duc la bun sfarsit preavizul si sa fac serviciul de paza in continuare netinand cont de turele de noapte si week-end-uri? Sau, daca ar fi corect, cumularea orelor asta insemnand, in cazul unei ture de 12 ore, ca ar veni 3 zile de preaviz pe tura.
Mentionez ca nu am mai semnat vreun act aditional care sa modifice termenul de preaviz.
Va multumesc si sper sa pot gasi ajutorul de care am nevoie.
Daca va dati demisia aveti obligatia sa efectuati preavizul a carui durata este specificata in contractul de munca. Pe timpul preavizului respectati programul de munca convenit prin CIM sau regulament intern. Nu exista reducere ale programului de munca pe perioada previzului rezultat in urma demisiei.
Art. 81
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
art.81 C.Mun
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
So, faceti o lectura atenta a CIM-ului dvs si a actelor aditionale si vedeti ... poate realitatea nu-i la fel cu ce scrie in acte..B-)