avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum se fac orele de preaviz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum se fac orele de preaviz?

buna ziua.sunt in preaviz 20 zile lucratoare la o firma in care am lucrat in 3 schimburi...6-14,14-22.22-06 flux continuu inclusiv sambete,duminici,paste,craciun,sarbatori legale!acum in preaviz angajatorul imi face program doar 6-14 si 14-22 fara ture de noapte si fara weekenduri.e corect?de ce nu pot lucra preavizul tot in 3 schimburi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:53, 27 Februarie 2016
Legea prevede ca pe durata preavizului c.i.m. isi produce toate efectele...astfel ca, durata timpului de munca in perioada de preaviz este cea mentionata in c.i.m. ...

De exemplu, daca in c.i.m. timpul de munca este de 8 ore/zi , in lipsa unor dispozitii contrare timpul de munca pe perioada preavizului va fi tot de 8 ore/zi.
ok multumesc.......deci am dreptul sa muncesc si ture de noapte si weekendurile
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, aveti dreptul sa munciti in ture de noapte si in week-end.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor de noapte BRADMANUELLA BRADMANUELLA LUCREZ LA O FORMA 2 ZILE CU 2 (11 ORE ,DUMINICA 14)NUMAI TURA DE NOAPTE ,PRIMESC RETRIBUTIE LA FEL CU CEI DE ZI ,MAI AM SI ALTE DREPTURI? (vezi toată discuția)
Plata ore de noapte in weekend PEOPLE MANAGEMENT PEOPLE MANAGEMENT BUna ziua. Daca un salariat are tura lui intr-o zi de weekend si pe timp de noapte, i se va plati sporul de wk si sporul de noapte sau se vor plati si ore ... (vezi toată discuția)
Munca in ture departament paza dragonu89 dragonu89 Buna ziua,as dori sa stiu,daca potrivit codului muncii ,si aici ma refer in domeniul de paza,la o tura de 8 ore intre 22:00/06:00 nu ar fi normal sa am 24 de ... (vezi toată discuția)