avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata ore de noapte in weekend
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata ore de noapte in weekend

BUna ziua. Daca un salariat are tura lui intr-o zi de weekend si pe timp de noapte, i se va plati sporul de wk si sporul de noapte sau se vor plati si ore suplimentare? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:17, 1 Februarie 2024
Bună ziua! Trebuie văzut întâi ce prevederi sunt menționate în Contractul colectiv de muncă. In situația în care se lucrează în ture pe funcții cu flux continuu, sporul pentru zilele lucrate in Week-end poate diferi de sporul pentru angajații care sunt de obicei liberi in week-end. Orele de noapte se evidențiază și se plătesc cu sporul aferent ( dacă sunt intrunite condițiile legale si contractuale pentru munca de noapte). Dacă este tura angajatului in mod normal și nu stă peste program, care sunt orele suplimentare ?
i se va plati sporul de wk si sporul de noapte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare in weekend oniga_ioana82 oniga_ioana82 Buna ziua, In cazul in care avem angajati care lucreaza(12/24) ore suplimentare in timpul weekendului, la plata acele ore suplimentare se platesc atat cu spor ... (vezi toată discuția)
Subiect sensibil la controlul itm - art 132, (3) cm anca55 anca55 Am observat ca inspectorii ITM verifica in mod special respectarea art 132, (3) din Codul Muncii - acordarea unui spor pentru \"deranjul\" celor care muncesc ... (vezi toată discuția)
Ore platite pentru evenimente dan197 dan197 Buna ziua. Salariatilor care lucreaza in ture, respectiv 12 cu 24 , cei care lucreaza in restaurante le sunt platite orele suplimentare ca ore normale si ... (vezi toată discuția)