avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare in weekend
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare in weekend

Buna ziua,
In cazul in care avem angajati care lucreaza(12/24) ore suplimentare in timpul weekendului, la plata acele ore suplimentare se platesc atat cu spor de ore suplim cat si cu spor de weekend sau doar cu spor de ore suplimentare?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: georgianaflorina , utilizator 20:00, 8 Octombrie 2009
Se poate acorda un spor de "sambata si duminica" de aprox 25%. Lucrandu-se totusi 12 / 24 si pentru orele de noapte se poate prevede un anume spor.
depinde cum e prevazut in CIM, CC nuivel de unitate...ramura...
Buna ziua,
Angajatii primesc atat spor de noapte, spor de weekend iar suplimentarele sunt platite conform legii insa ce se intampla daca angajatii lucreaza ore suplimentare in timpul weekendului. CUm sunt platati? si cu spor de weekend si cu spor de suplimentare?
Multumeeeesc :)
Orele suplimentare vor fi platite cu 200%.
Cred ca trebuie clarificat putin cum e cu sporurile acestea:
1. Sporul de noapte se acorda pentru toate orele lucrate in intervalul 22.00-06.00 indiferent daca sunt ore suplimentare sau timp de lucru normal.
2. Sporul de sambata si duminica se acorda pentru orele lucrate in week-end si este total diferit de sporul pentru ore suplimentare.

Acest spor se acorda numai in situatiile in care salariatul primeste ore libere in timpul saptamanii iar in ponraj la total numarul de ore lucrate este acelasi ca si cum ar fi lucrat numai de luni pana vineri.

De ex: sper ca nu v-am zapacit mai rau :). Un angajat lucreaza intr-o saptamana in ziua de duminica si are liber luni. Numarul total de ore lucrate in luna iese tot 176 sau 168 sau 184, in functie de cate zile lucratoare are luna, ca si cum ar fi lucrat de luni pana vineri, deci teoretic i-ar iesi la calcul acelasi salariu ca si celorlalti care nu au lucrat duminica. Pentru a stimula insa acest angajat care a venit duminica la serviciu, pentru orele lucrate in duminica respectiva i se acorda acest spor de sambata si duminica.

3. Sporul de ore suplimentare este cu totul altceva. Se acorda in procent de la 100 la 200% pentru orele lucrate in plus fata de programul de lucru, adica in plus fata de cele 168 sau 176 sau 184 de ore cate sunt in luna. Daca salariatul primeste ore libere in urmatoarele 30 zile calendaristice de la efectuare, acest spor nu se mai acorda.

O seara frumoasa,
Georgiana

Alte discuții în legătură

Spor pentru ore suplimentare steluta79 steluta79 Buna ziua, In firma mea, sunt 2 angajate, care lucreaza prin rotatie si sambata, cate 5 ore (o sambata - o salariata, a doua sambata - cealalta ... (vezi toată discuția)
Timp de munca inegal si plata ore suplimentare delia2007 delia2007 Buna ziua! Situatie: O salariata lucreaza 7 ore de luni pana vineri, 8 ore sambata si 6 ore duminica , doar de doua ori pe luna, deoarece sunt doua salariate. ... (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare, weekend, sarbatori legale buna ziua, ... cristinast cristinast plata ore suplimentare, weekend, sarbatori legale buna ziua, in luna noiembrie , care are 160 de ore lucratoare, un salariat a lucrat in total 180 de ore, ... (vezi toată discuția)