avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Legea 95/2006 art.222
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Legea 95/2006 art.222

Sunt salariat bugetar la care platesc sigurarile de sanatate,iar pe langa serviciu am o I.I..Din anul 2008 nu am mai fost instiintat de suma pe care trebuie sa o platesc pentru sanatate la P.F.,iar acum mi-a venit sa platesc din urma.CUM SE APLICA ART,222 DIN LEGE ? Normal ar fi sa platesc pe ultimul an pentru care am fost instiintat....
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 21:16, 21 Mai 2012
Sa inteleg ca pana la un moment dat dvs. ati platit CASS pentru pfa, si dintr-o data nu ati mai platit?Adica dvs stiti ca trebuie sa platiti dar nu ati platit din proprie initiativa, pt ca CJAS nu v-a rugat frumos sa va platiti obligatiile.
Suma de plata este usor de calculat 5,5% la veniturile obtinute din activitatea PFA.
Din 2008 ANAF are protocol de colaborare cu CJAS pentru a le pune la dispozitie baza de date privind realizarea de venituri de catre PFA/I.I/I.F/profesii liberale, astfel a aflat CJAS ca desfasurati activitate supusa impozitarii.Dar cum dvs stiati ca trebuie sa platiti din notificarile anterioare,CJAS a considerat probabil ca dvs. va veti achita de obligatii.
Cititi in legea 95 si articolul prin care CJAS va poate amenda ca nu depuneti declaratiile.
Puteti preciza care sunt articolele din legea 95/2006 sau din completarile si modificarile ulterioare unde scrie ca cel care nu depune declaratiile poate fi amendat, si care este cuantumul amenzilor?

Multumesc
L 95/2006: art 305, 306, cu trimitere la art 215 al 3

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita de la casa de asigurari de sanatate mariusserban mariusserban In anul 2005 am deschis o autorizatie P.F.Activitate am avut doar in acest an dupa care am plecat in strainatate.Am inchis acest P.F. in 2009.In urma unei ... (vezi toată discuția)
Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)
Bugetar si i.i. platesc cas pentru intreprinderea individuala? STANCIU FLORIAN STANCIU FLORIAN Ma numesc Florin Stanciu ,si sunt salariat bugetar ;pe langa serviciu mai am o I.I. (P.F.).Sunt obligat la plata CAS pentru I.I. ? (vezi toată discuția)