avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transmitere Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transmitere Revisal

Buna ziua.

Daca doresc sa raportez in Revisal reluarea incepand cu data de 01.04.2012 a unui contract suspendat anterior, ce se intampla, avand in vedere ca am depasit termenul de transmitere?
Pentru reluarea activitatii, salariatul trebuie sa depuna o cerere in acest sens, sau e suficient un act aditional de reluare a activitatii?
Dar daca la transmiterea suspendarii contractului am precizat ca acesta va fi suspendat pana in 31 martie, mai e necesara raportarea reluarii contracului?
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2012
ramona chisalita, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 4 Februarie 2021
art 3 Hg500/2011
(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
h) perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale;
art.4
c) elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. h) se inregistreaza in registru in termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data suspendarii;[/i

Asta am vazut ca stiti deja.
art.4
(3) Orice corectie a erorilor survenite in completarea registrului se face la data la care angajatorul a luat cunostinta de acestea.

So, astazi ati descoperit eroarea, astazi ar trebui s-o corectati.Este necesara operarea in Revisal a reluarii activiatii, chiar daca ati precizat initial pana in ce data este suspendat CIM.

ps.Trasmiterea online a REGES a avut ceva probleme tehnice in week-end, sper sa nu intampinati probeleme la transmiere.Succes!:)
In HG nr.500/2011 nu este prevazut niciun termen in privinta transmiterii incetarii suspendarii ... iar faptul ca poate fi o eroare nu cred ca va fi acceptata de catre ITM oin cazul unui control .. eroarea se refera la ceva transmis gresit si nicidecum la ceva care nu a fost transmis.
Ok....atunci, din punctul dvs de vedere, in ceea ce priveste suspendarea, se trece in Revisal doar perioada si cauzele ei, fara a mai exista o alta operatiune in momentul in care acesta inceteaza? La cazul de fata, daca @ramona avea un control de la ITM in data de 2 mai , sa spunem, iar inspectorii verificau in baza de date, salariatul respectiv aparea ca suspendat..nu cred/nu stiu ca Revisal sa aiba vreo optiune prin care, odata terminata perioada suspendarii, respectivul salariat sa devina automat activ...
In ceea ce priveste incadrarea netransmiterii suspendarii in categoria "eroare", din puncul meu de vedere e cam singura optiune pe care o are @ramona...
So...care-i varianta dvs?:)
Nu este eroare ... eroare, asa cum am mai afirmat, se considera faptul ca s-a transmis ceva gresit .. iar incetarea suspendarii nefiind transmisa nu poate fi considerata eroare .. daca veneau in contril nu aveau cefa, intrucat HG nr.500/2011 nu prevede niciun anumit termen in care sa sa faca transmiterea incetarii suspendarii c.i.m.
Ok, HG 500/2011 nu prevede nici un termen referitor la incetarea suspendarii. :)Cu toate ca sincer, nu cred ca la un control, va sta in picioare afirmatia asta ...Inspectorii ITM vor aduce ca argument ceea ce am afirmat eu in prima postare..
Dar C.Mun prevede.
Art. 17. [informarea cu privire la clauzele contractului de munca]
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
k) salariul de baza, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum si periodicitatea platii salariului la care salariatul are dreptul;
l) durata normala a muncii, exprimata in ore/zi si ore/saptamana;
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.

Odata incetata suspendarea se modifica salariul si timpul de lucru.Din "o" salariu si "o" ore lucrate, ca doar CIM este suspendat si nu-si produce efectele, salariul redevine "x" iar timpul de lucru 8 ore/zi, sa apunem.Deci , este o modificarea a CIM care, potrivit art 17 (5) ar trebui operata in 20 de zile.
In ceea ce priveste eroarea ,DEX cred ca m-ar ajuta [ link extern ] :)

Alte discuții în legătură

Transmitere revisal cu modificari clauze ulterior incetarii suspendarii unui cim trandafir2 trandafir2 Buna ziua, In situatia unui cim suspendat anterior, cim care se doreste a fi modificat odata cu reluarea activitatii salariatului, cum se poate transmite ... (vezi toată discuția)
Revenire dupa concediu crestere copil in revisal eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. Am nevoie de un raspuns urgent O salariata are contractul de munca suspendat pentru CCC in intervalul 19 oct 2010- 26 aug 2012. Salariata si-a ... (vezi toată discuția)
Termen transmitere decizie de incetare cu acordul partilor marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca fac decizia de incetare pe data de 05(art.55 b) si-o transmit pe aceiasi data ,cererea este din data de ... (vezi toată discuția)