Ok, HG 500/2011 nu prevede nici un termen referitor la incetarea suspendarii. :)Cu toate ca sincer, nu cred ca la un control, va sta in picioare afirmatia asta ...Inspectorii ITM vor aduce ca argument ceea ce am afirmat eu in prima postare..
Dar C.Mun prevede.
Art. 17. [informarea cu privire la clauzele contractului de munca]
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
k) salariul de baza, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum si periodicitatea platii salariului la care salariatul are dreptul;
l) durata normala a muncii, exprimata in ore/zi si ore/saptamana;
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.
Odata incetata suspendarea se modifica salariul si timpul de lucru.Din "o" salariu si "o" ore lucrate, ca doar CIM este suspendat si nu-si produce efectele, salariul redevine "x" iar timpul de lucru 8 ore/zi, sa apunem.Deci , este o modificarea a CIM care, potrivit art 17 (5) ar trebui operata in 20 de zile.
In ceea ce priveste
eroarea ,DEX cred ca m-ar ajuta
[ link extern ] :)