avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... circulatie cu permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

circulatie cu permis suspendat

va rog f mult sa-mi spuneti daca stiti cazuri concrete despre situatii in care s-a condus cu permisul suspendat din necunoasterea legii. persoana nu are antecedente penale. ce pedeapsa poate primi? multumsc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:25, 13 Mai 2012
Nimeni nu poate invoca necunoasterea legii. OUG 195/2002 Art. 86 (2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
Mai mult ca sigur o amenda .....vezi ca mai este o discutie de acest gen pe aici ...
Politia va intocmi dosar penal, iar consecinta este ori amenda administrativa ori judecarea in instanta si o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei. Daca toti am invoca necunoasterea legii atunci si omorul ar fi o greseala "mica" si nevinovata.
Necunoasterea legii nu ar fi oare o circumstanta agravanta in conditiile in care ati dobandit calitatea de conducator auto dand un examen tocmai din aceasta lege pe care sustineti ca nu o cunoasteti?
In functie de felul in care va veti apara se poate ajunge la o amenda administrativa.
Sustinerea ca nu a cunoscut legea nu constituie o aparare serioasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala pentru circulatie fara permis olga2011 olga2011 la cat se ridica aprox.suma unei amenzi penale pentru circulatie pe drum fara permis[din necunoasterea legii?] multumesc (vezi toată discuția)
Conducere cu permisul suspendat sub influenta alcoolului alysss92 alysss92 [b][i]Buna un prieten a condus cu permisul suspendat sub influenta alcoolului ce i se poate intampla ? astept un raspuns cat mai rapid multumesc ! (vezi toată discuția)
Conducere in perioada de suspendare - consecinte, doua fapte danielmendeleac danielmendeleac In luna iulie 2012 am avut permisul de conducere suspendat pe o perioada de 3 luni ptr viteza ,in peroiada de suspendare am fost depistat de organele de pol ... (vezi toată discuția)