avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... firma de cablu - indepartare cabluri de pe exteriorul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

firma de cablu - indepartare cabluri de pe exteriorul apartamentului

buna ziua.am un apartament proprietate personala si am observat ca pe exteriorul acestuia si a instalat o firma de cablu si internet ,cabluri si o consola fara acordul meu.mentionez ca nu sunt abonatul lor si atuci cand am achizionat apartamentul se aflau aceste cabluri respectiv consola.ce pot face eu sa le indepartez? desi am fost la ei si nu am primit nici un raspuns.multumesc
Atunci cand ati devenit proprietarul apartamentului, ati acceptat implicit ca acele fire sa va deranjeze proprietatea. Trebuie sa faceti in prima faza o sesizare scrisa catre firma respectiva de cablu, si in cazul unui raspuns negativ sa actionati firma in instanta, pentru a va dobandi posesia netulburata asupra bunului.

Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2012
Alina Butuc, Consilier juridic
@teo_iulian
Fatada blocului nu este proprietatea dv. personala, ci face parte din proprietatea comuna.
Asadar nu sunteti tulburat in posesie.

Ce puteti face este sa luati legatura cu conducerea asociatiei de proprietari si sa vedeti daca aceasta si-a dat acordul pentru pozarea acelor cabluri si, in masura in care va deranjeaza, cum s-ar putea rezolva problema.
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2012
elga50, moderator
1.fatada in dreptul apartamentului este proprietate personala,si nu poate fi modificata de proprietar fara respectarea legislatiei.
2.Orice modificare a situatiei initiale a partilor comune ,se face cu ...ACORDUL PROPRIETARILOR DIRECT AFECTATI.
3.Depuneti o solicitare la firma respectiva ca in termen de... zile sa dezafecteze in zona dvs,mentinand ca daca dupa terminarea termenului,considerati ca firma este de acord sa indepartati dvs acele cabluri.,si daca doriti sa solicitati c/v pt lucrare.
Fatada este proprietate comuna, indiferent despre ce portiune vorbim.
Consultati va rog 1588/2007 cu Normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari, la capitolul cheltuieli pe cota-parte indiviza, unde sunt descrise elementele proprietatii comune.
art .44 (1) arata cum se repartizeaza cheltuielile ,....cu privire la fondurile pt.....partile c de constructii...AFLATE IN SI PE PROPRIETATEA COMUNA.
Daca se doreste un subiect pe aceasta tema ,putem continua discutia.
... Daca asociatia doreste sa mi astupe o fereastra...instanta va considera ca e ...proprietate comuna?

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate romandorin romandorin -sunt proprietarul unui apartament la parterul unui bloc.am drept de proprietate sau folosinta asupra terenului din imediata vecinatate a apartamentului meu,la ... (vezi toată discuția)
Taxa ceruta providerilor de cablu tv, internet si telefonie gheorghe.istrate gheorghe.istrate Buna ziua Blocul nostru este tranzitat de diversi operatori de servicii care au diferite cabluri si cutii pe fatada blocului . Intrebare : cum putem optine ... (vezi toată discuția)
Chirie incasata de asociatie de la firma cablu tv maria1956 maria1956 fima care asigura cablu tv are instalatia pe blocul nostru( suntem proprietari din 1980).eu stau la ultimul etaj si un cablu care traverseaza strada pentru un ... (vezi toată discuția)