avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... drept de proprietate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

drept de proprietate

-sunt proprietarul unui apartament la parterul unui bloc.am drept de proprietate sau folosinta asupra terenului din imediata vecinatate a apartamentului meu,la exterior? daca da,pe ce suprafata si baza legala.
-pe peretii exteriori sunt prinse cabluri ale Romtelecom dinainte de a cumpara apartamentul.vreau sa izolez blocul si ma incurca cablurile.le pot da jos?ce pot sa fac? este corecta amplasarea lor?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:47, 12 Ianuarie 2011
Dreptul de proprietate asupra unei cote indivize din terenul aferent blocului dvs. este mentionat in contractul de vanzare cumparare , precum si suprafata acestuia. Asta nu inseamna ca terenul dvs. este cel din fata balconului sau al apartamentului dvs. este o cota ideala, el nu este individualizat , materializat in concret , astfel ca niciodata nu puteti sti unde este situat .Nu averti nici un drept de proprietate asupra terenului din fata ap. dvs. Puteti izola peretii exteriori dupa ce solicitati in scris, prin notificare , proprietarului cabului sa le ridice .Numai in cazul in care acesta nu raspunde notificarii ,luati alte masuri.
@romandorin
In proprietatea dv. aveti strict apartamentul cu peretii interiori si o cota-parte indiviza din ceea ce generic se cheama proprietatea comuna a tuturor proprietarilor.
In aceasta proprietate comuna intra si fatada exterioara din dreptul apartamentului dv. si portiunea - bordura de 0,80 m pe orizontala din jurul blocului.

Asadar ca sa va izolati apartamentul pe exterior va trebuie avizul asociatiei de proprietari, avizul primariei, intrucat lucrarile pe fatada cladirilor sunt si in interesul primariei si de asemenea trebuie sa anuntati si sa colaborati si cu firma care isi are pozate cablurile pe exteriorul zidului.
imi puteti da si incadrarea juridica, va rog?
Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari, HG 1588/2007 cu Normele de aplicare a legii si acordul de asociere din dosarul de infiintare a asociatiei de proprietari unde este descrisa proprietatea comuna.

Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica elaeco elaeco Buna ziua, Doresc sa va intreb daca este legal ca izolatia termica a peretilor exteriori pe care eu am facut-o din bani personali sa fie data jos de catre ... (vezi toată discuția)
Contributie plata izolare termica nedumeritus nedumeritus Se doreste reabilitarea termica a unui bloc de apartamente. Exista apartamente situate catre interiorul blocului, care au vedere la fatade si apartamente in ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari-spatii comune iuliaiulia1501 iuliaiulia1501 As vrea sa aflu daca un perete exterior al apartamentului proprietate personala este considerat spatiu comun avand in vedere cheltuielile pentru izolare ... (vezi toată discuția)