avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contributie plata izolare termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contributie plata izolare termica

Se doreste reabilitarea termica a unui bloc de apartamente. Exista apartamente situate catre interiorul blocului, care au vedere la fatade si apartamente in capetele blocului, care au vedere si la lateralele blocului. Cum se impart costurile pe cele doua categorii de apartamente, avand in vedere notiunea de pereti perimetrali ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:42, 26 Iulie 2014
Costurile se repartizeaza conform cotei indivize de proprietate, adica proportional cu suprafata utila a fiecarui apartament, indiferent de asezarea apartamentelor pe orizontala, verticala sau puncte cardinale, indiferent ca au sau nu au pereti exteriori.
.... si asta pentru ca fatadele sunt proprietate comuna si, conform HG 1588/2007, art.44 cu normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari, cheltuielile privind proprietatea comuna se repartizeaza conform acestui criteriu - cota-parte indiviza (pe suprafata utila, masurata fara balcoane sau logii):
Art. 44. - (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

ReparaŢii GHEORGHIAN GHEORGHIAN Reparaţiile de zugrăveli din exteriorul balcoanelor (faţada) unui imobil intră în sarcina unei Asociaţii de proprietari s au a fiecărui ... (vezi toată discuția)
Izolarea blocurilor nagy gabriela nagy gabriela la un bloc cu patru scari peretii laterali( de la capetele blocului) constituie cota parte indiviza, s-au sint peretii apartamentului celui care locuieste in ... (vezi toată discuția)
Reparatie fatada imobil arasgata arasgata Este normal ca la reparatia fatadei imobilului sa se imparta plata intre apartamente dupa cota parte indiviza, chiar daca apartamentele cu aceeasi cota parte ... (vezi toată discuția)