avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi de mostenire

Buna ziua! va rog mult sa ma ajutati cu informatii in legatura cu urmatoarea situatie. Mama mea a murit acum 13 ani si succesiunea nu a fost deschisa inca. La data mortii sale eu si cei 2 frati ai mei eram minori. La data mortii sale apartamentul in care locuia familia mea nu avea ratele platite integral. Ratele la apartament au fost platite si finalizate de tatal meu la cativa ani de la moartea mamei. Eu si fratii mei mai avem drept de mostenire asupra apartamentului din partea mamei?
De asemenea as vrea sa stiu daca eu si fratii mei avem drept de mostenire dupa bunica materna( inca in viata), in conditiile in care aceasta mai are 2 fiice in viata, si daca da, in ce procent?
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 20:33, 13 Mai 2012
Da, aveti inca dreptul de a va mosteni mama, daca nu cumva intervine cineva (tatal) si va declara straini de succesiune.

Mostenirea mamei este impartita:
1/4 la tata
1/4 dvs.
1/4 pentru fiecare din fratii dvs.

Mostenirea bunicii, daca nu va exita nici un testament se va imparti:
1/3 pentru fiecare din matusile dvs.
1/3 pentru dvs. si fratii dvs.
Multumesc! As mai avea 2 intrebari. Mama a mostenit dupa tatal sau o parte din casa parinteaasca. Acea mostenire a mamei cum se imparte acum intre tata si copii? A doua intrebare ar fi daca se platesc taxe suplimentare pentru ca succesiunea se face asa tarziu.
Orice detinea mama proprietate la data decesului (inclusiv cota sa de mostenire de la tatal ei) se imparte in aceleasi cote descrise mai sus de Alex_Munteanu. Ca si taxa suplimentara, veti achita impozit in valoare de 1% din masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare b79mirela b79mirela Buna ziua, Am si eu o intrebare referitor la urmatorul caz:\"Casa in care locuiesc este casa bunicilor tatalui meu si legal figureaza pe numele bunicilor, ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am?-mostenire ella_camy ella_camy Ma izbesc de o problema si nu stiu ce drepturi am.Este vorba despre o mostenire. Bunica a decedat (de vreo 22 de ani). In urma ei au ramas in viata sotul si 2 ... (vezi toată discuția)
Mostenire - succesiune simao simao Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o opinie pentu speta de mai jos. Ma intereseaza cum se va impartii masa succesorala a bunicii mele in conditiile in care ... (vezi toată discuția)