avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1695 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA- registre
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA- registre

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati caci am anumite nedumeriri.
Este vorba de un PFA, cosmetica, venit real, neplatitor TVA.

- este o problema, daca la sfarsitul anului am ramas pe stoc cu materiale consumabile , care au fost inregistrate integral in registrul jurnal de incasari si plati la data achizitiei?
Este afectat impozitul pe venit cu aceste cheltuieli anticipate ?


A doua problema este ca nu stiu daca registrele-inventar pe care le-am cumparat, si pe care le-am inregistrat la Finante, sunt cele bune pentru PFA , astfel:
- am cumparat "Registru-inventar vertical" , cod 14-1-1/a , cu 10 coloane, astfel : nr.crt., coloane de intrari (den.bun, nr. inventar, data achizitionarii, fel si nr. doc.,val.de intrare sau ramasa de recuperat) , coloane de iesiri ( data iesirii , valoarea inclusa pe cheltuieli pana la data iesirii) , valoarea de iesire si coloana alte mentiuni.
si
Registrul-inventar orizontal la 31 decembrie , cod 14-1-2 A4 , cu coloanele:
nr crt, recapitulatia elementelor inventariate, valoarea contabila, valoarea de inventar, diferente din evaluare ( cu valoare si cauzele diferentei)

Va multumesc pentru rabdare.
Cel mai recent răspuns: camelia70 , utilizator 08:24, 21 Mai 2012
pt PFA ,contabilitate in partida simpla,se foloseste registrul inventar cod 14-1-1/a
Va multumesc .
Am cautat mult registrul 14-1-2/a pt pfa, asa cum scrie in Ordinul 1040/ 2004 , dar nu am gasit , asa ca raman la 14-1-1/a.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri legate de registrul inventar ghita3001 ghita3001 Buna ziua, Detin un PFA si ca obiect principal de activitate am comertul online. Nu inteleg ce anume trebuie sa trec in registrul inventar, deoarece nu am ... (vezi toată discuția)
Despre registru inventar Daniela04 Daniela04 Va rog sa-mi spuneti si mie daca exista Registru Inventar cu codul 14-1-2/a pe care il cere legislatia la o intreprindere individuala. In orasul nostru nu se ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre registru jurnal incasari si plati si registru inventar razvanstefan8 razvanstefan8 Ziua buna. Va rog sa ma lamuriti si pe mine asupra unor aspecte. O persoana fizica autorizata ( eu fiind una din ele ) trebuie, pe langa altele, sa aiba ... (vezi toată discuția)