Buna seara, vreu sa va consult in legatura cu infiintarea unui sindicat al soferilor si doresc sa stiu daca este cineva de acord sa ne sprijine in acest demers.Va multumesc!
Infiintarea unui sindicat se face conform Legii nr.62/2011 a dialogului social ..
Pe scurt, conform prevederilor Legii nr. 62/2011, pentru constituire este necesar un nr. de minim 15 persoane. Se intocmeste un statut, conform legii, se alege conducerea sindicatului, se intocmeste dosarul care urmeaza a fi depus in instanta pentru dobandirea persoanalitatii juridice.
Dosarul trebuie sa cuprinda: procesul-verbal de constituire a organizatiei sindicale semnat de cel putin 15 membrii fondatori, statutul organizatiei, llista membrilor organului executiv de conducere al sindicatului, cu mentionarea numelui, prenumelui, codului numeric personal, profesiunii/functiei si a domiciliului acestora. , procura autentica a imputernicitului care se va ocupa de dobandirea personalitatii juridice in instanta.
Bineinteles ca trebuie sa aveti un sediu, care, daca nu poate fi in incinta unitatii, va trebui gasit undeva si sa incheiati un contract de inchiriere/comodat.
Pentru dobandirea de catre sindicat a personalitatii juridice, imputernicitul special al membrilor fondatori ai sindicatului, prevazut in procesul-verbal de constituire, trebuie sa depuna o cerere de inscriere la judecatoria in a carei raza teritoriala isi are sediul acesta.
Sindicat
lungu nicolae
sunt ospatar de ceva vreme,pe unde am lucrat nu am auzit ca personalul care lucreaza in restaurante sa aiba vreun sindicat.Stie cineva sa existe in Romania ... (vezi toată discuția)
Sindicat
luciamanta
Buna seara, tuturor. Va rog sa imi spunti care este pasul de urmat pt. obtinerea reprezentativitatii unei organizatii sindicale de curand infiintata. Va ... (vezi toată discuția)