avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul penalitati

Am si eu o nedumerire si cer ajutorul pentru aceasta. Este legal si corect sa se calculeze penalitati la penalitati? Totodata va rog frumos sa-mi precizati si legea sau art. care nu permite acest lucru. Va multumesc si astept raspunsurile Dvs.
Penalizarile nu se penalizeaza.
Se penalizeaza cotele de intretinere, participarea cu cote partiale sau rate stabilite in comitetul executiv la fondurile asociatiei sau diversele taxe si chirii stabilite de asemenea de comitetul executiv neachitate.

Nici furnizorii nu penalizeaza penalizarile, cu atat mai putin beneficiarii utilitatilor carora le sunt penalizate restantele la plata acestor utilitati.

Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
elga50, moderator
Va rog frumos sa-mi specificati daca stiti , Legea care prevede acest lucru si anume ca penalizarile nu se penalizeaza in privinta cheltuielilor la intretinere restante .
Legea 230/2007 si HG 1588/2007 stabileste cum se aplica penalizarile in asociatiile de proprietari.
Fiecare asociatie de proprietari isi adopta sistemul propriu de penalizari care trebuie sa respecte prevederile din legislatia pe care am mentionat-o.
Legislatia precizeaza "cum se aplica penalizarile" si nu "cum nu se aplica".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se repartizeaza penalizarile aplicate de furnizor intr-o factura la proprietar apartament restantier Constanta Loga Constanta Loga Cum se repartizeaza penalizarile aplicate de furnizor pe factura pentru un proprietar de apartament restantier?Penalizarile sunt incluse in factura curenta.Se ... (vezi toată discuția)
Penalitati la fonduri ianasi elena ianasi elena Buna ziua! Asociatia poate penaliza si fondurile neachitate cu 0,2%zi intarziere conform legislatiei in vigoare.Se considera ca nu au putut fi achitate ... (vezi toată discuția)
Penalitati la intretinere luminita ursu luminita ursu am ramas restantiera la intretinere este legal ca sa fie penalitatile mai mari decat restanta asta in conditia care eu mi-am luat angajamentul de-a a plati ... (vezi toată discuția)