avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatorita cu cetatean american
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatorita cu cetatean american

Sunt casatorita cu cetatean american, dar locuiesc in Romania, am primit cartea verde dupa sot, pentru 3 ani , care e libertatea mea de miscare in USA si in Romania, sau acesti 3 ani trebuie sa-i petrec in USA, pt a capata cetatenie americana?
Vreau sa adaug pt o intelegere mai clara a situtiei mele, k suntem casatoriti recent iar el (cetatean american) . locuieste deocamdata aici , in Romanaia, cu mine, deci suntem impreuna , dar nu stiam cum va trebui folosita cartea verde . pt urmatoarea perioada , pt a putea ajunge sa am si cetatenie ....?!
Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2008
bet, utilizator
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 06:04, 12 Decembrie 2008
In primul rand, casatoria ar putea fi anulata, daca locuiti despartiti (daca se trezeste careva sa faca o reclamatie la "Imigrari” ca ati incheiat o casatorie fictiva... (chiar daca nu e fictiva... va trebui sa dovediti...)...
Prin Art. I, sectiunea 8 din constitutia USA, Congresul e imputernicit sa stabileasca reguli pt naturalizarea strainilor ca cetateni americani...
Trebuie sa aveti rezidenta permanenta in USA, cel putin 3 ani de sedere legala = cartea verde pe care o aveti. In toti acesti ani ar trebui sa locuiti 6 luni acolo si 6 luni aici (conditie esentiala) – daca altfel nu se poate... Dar de ce sa nu se poata, daca e o casatorie reala?
Apoi, conditii de limba: scris, citit, vorbit; dovada unui caracter moral... si puteti aplica pt cetatenie, iar la interviu veti fi intrebata despre nr de state, cate stele sunt pe drapel, cine e presedinte, daca se poate modifica si constitutia lor, cine alege presedintele, cine ii ia locul acestuia daca moare; care e data Independentei – si independentei fatza de cine s.a.
Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2008
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungirea dreptului de sedere in romania angajat angajat Prietenul meu este cetatean american si va veni in Romania pentru a locui impreuna, iar in scurt timp o sa ne casatorim. Va rog sa imi spuneti : - de ce acte ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara din sua alecsa11 alecsa11 Dintr-o relatie de concubinaj cu un cetatean american a rezultat un copil. Copilul sa născut in România si a fost recunoscut legal de tatal sau si ii ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea casatoriei in romania viviana15 viviana15 Sunt casatorita in USA cu cetatean american de origine romana (nascut in Romania). Eu ma aflu in RO si vreau sa divortez.Cum procedez sa inregistrez casatoria ... (vezi toată discuția)