Sunt casatorita cu cetatean american, dar locuiesc in Romania, am primit cartea verde dupa sot, pentru 3 ani , care e libertatea mea de miscare in USA si in Romania, sau acesti 3 ani trebuie sa-i petrec in USA, pt a capata cetatenie americana?
Vreau sa adaug pt o intelegere mai clara a situtiei mele, k suntem casatoriti recent iar el (cetatean american) . locuieste deocamdata aici , in Romanaia, cu mine, deci suntem impreuna , dar nu stiam cum va trebui folosita cartea verde . pt urmatoarea perioada , pt a putea ajunge sa am si cetatenie ....?!
Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2008 bet, utilizator
In primul rand, casatoria ar putea fi anulata, daca locuiti despartiti (daca se trezeste careva sa faca o reclamatie la "Imigrari” ca ati incheiat o casatorie fictiva... (chiar daca nu e fictiva... va trebui sa dovediti...)...
Prin Art. I, sectiunea 8 din constitutia USA, Congresul e imputernicit sa stabileasca reguli pt naturalizarea strainilor ca cetateni americani...
Trebuie sa aveti rezidenta permanenta in USA, cel putin 3 ani de sedere legala = cartea verde pe care o aveti. In toti acesti ani ar trebui sa locuiti 6 luni acolo si 6 luni aici (conditie esentiala) – daca altfel nu se poate... Dar de ce sa nu se poata, daca e o casatorie reala?
Apoi, conditii de limba: scris, citit, vorbit; dovada unui caracter moral... si puteti aplica pt cetatenie, iar la interviu veti fi intrebata despre nr de state, cate stele sunt pe drapel, cine e presedinte, daca se poate modifica si constitutia lor, cine alege presedintele, cine ii ia locul acestuia daca moare; care e data Independentei – si independentei fatza de cine s.a.