avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale CUM RADIEZ DIN CIRCULATIE O MASINA FARA ACTE?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

CUM RADIEZ DIN CIRCULATIE O MASINA FARA ACTE?

Buna seara am si o problema si va rog sa ma ajutati ,am o masina inmatriculata pe ordonanta adica prin instanta pt taxa si am inmatriculato pe mine pt un prieten bun si acuma am mari probleme cu el si vreau so radiez masina de pe numele meu cum as putea avand in vedere faptul ca nu detin nici un document !!!Va rog respectos daca puteti sa ma ajutati cu un sfat,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dorumac , utilizator 10:52, 22 Mai 2012
Faceti o actiune pe drept civil - obligatia de a face, in care chemati in judecata pe "prieten" si Finantele publice de domiciliu.
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2012
ContSters191851, utilizator
Am o cunostinta care e divortat de mai multi ani, iar una dintre masini a ramas fostei sotii. Aceasta a vandut masina cu tot cu acte (actele fiind pe numele cunostintei) si e plecata definitiv din tara.
Cumparatorul, care este necunoscut, nu a facut nici un demers pentru ca masina sa fie inmatriculata pe numele lui. Primaria prin serviciul impozite si taxe, incaseaza anual plata impozitului pe masina.
Cum poate aceasta cunostinta sa scape de aceste cheltuieli inutile, avand in vedere ca nu are masina, nu are actele ei si nici nu stie cui a fost vanduta ?
Multumim.
1-Solutionare prin intermediul ex-sotiei responsabila de instarinare fara finalizare scoatere de pe rol fiscal
2-Contactare SPR evidenta autoturisme,detaliere situatie
Autoritatea va cerceta baza proprie de date si poate elibera dovada,in baza careia autoritatea fiscala va dispune radierea auto,ulterior achitarii tuturor debitelor in urmarire
Doamna @ynocentta, acesta, intradevar este un raspuns inocent, in conditiile in care ex-sotia lui i-a spus ca nu o intereseaza nimic despre masina si ca nici nu mai stie cui a vandut-o (tranzactia facandu-se acum cativa ani).
Ramane valabila doar varianta a doua, cea cu SPR evidenta autoturisme, poate are sanse sa scape de corvoada datoriilor incasate in mod corect de catre o primarie, cu functionari incorecti (acestia nestiind sa explice persoanei ce anume are de facut in situatia data, chiar daca el a insistat pe acest lucru).
Multumim.
mergeti la primaria unde aveti domiciliul si completati o declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa faptul ca dv ati instrainat masina in imprejurari necunoscute si nu o mai folositi
daca nu o mai folositi de ce să o platiti
succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto instrainat fara certificat fiscal LorentF LorentF Buna ziua. In 2008 am vandut autoturismul unei cunostinte in baza unei chitante de mana. Cand m.am prezentat la circa financiara sa scot fiscal mi s.a spus ... (vezi toată discuția)
Impozit masina inexistenta HeraS HeraS Cum pot scoate de pe rolul mamei o masina care i-a apartinut fostului meu sot? Mentionez ca el a fost singurul proprietar al masinii si nu am nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Scoatere auto de la fisc nae74bya nae74bya Am vandut o masina cu 18 ani in urma si am aflat cu stupoare dupa acesti ani ca a ramas tot pe numele meu, cel caruia i-am vanduto nu a mai inmatriculat masina ... (vezi toată discuția)