avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract telefonie mobila Pers. Juridica
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract telefonie mobila Pers. Juridica

In urma neplatii a 2 facturi cosmote, au intervenit cei de la [editat - societate recuperare creante] pentru recuperare creante suma de 1081 RON (214 RON - Facturi restante , 800 RON - Taxa reziliere, 67 RON - Penalizari). Dupa discutia cu cei de la [editat - societate recuperare creante] sa achitat suma de 214 RON (atat figuram la [editat - societate telefonie] cu restante la reprezentanta [editat] din localitate).
S-a ajuns la intelegerea de a continua abonamentul, insa "reconectarea" prevede incheierea unui noi contract pe 24 de luni cu depozit .
Din nou suntem contactati de [editat - societate recuperare creanta] pentru achitarea taxei de penalizare de 67 RON (fara a justifica cu factura sau unde intra banii respectivi).
Nu dorim incheierea unui contract nou doar pt. a scapa de taxa de reziliere.Cu cei de la [editat - societate telefonie] am vorbit si au spus ca e in regula cu plata, dar cei de la [editat - societate recuperare creante] insista.
Cum putem proceda pentru a nu achita taxa respectiva , tinand cont de faptul ca a fost reziliat automat de ei pentru neplata a 2 luni ?

Pentru persoane fizice intervine protectia consumatorului referitor la taxa abuziva din contract, dar pentru persoane juridice care sunt posibilitatile si cine se poate ocupa de asa ceva ?

Multumesc !

[editat - este interzisa postarea in forum a denumirilor de societatii comerciale. Va multumim]
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Reziliere abonament telefonie MadalinMarian MadalinMarian Detin un abonament la cosmote si vreau sa stiu daca il pot rezilia fara sa platesc vreo taxa.Abonamentul este incheiat pe o perioada de 2 ani,dar il detin de ... (vezi toată discuția)
Recuperatori creante berlo alexandru berlo alexandru Buna ziua ma numesc B. A. din Timisoara, si va rog daca puteti sa ma ajutati in problema cu firma recuperatoare de creante, Eu am avut 2 abonamente ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu un contract de abonament cosmote neplatit AndreeaIancu23 AndreeaIancu23 Buna ziua, am facut un abonament la cosmote in urma cu jumatate de an pe numele meu dar pentru un prieten, iar acesta dupa 1 luna a refuzat sa mai plateasca ... (vezi toată discuția)