avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce se intampla cu un contract de abonament cosmote ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce se intampla cu un contract de abonament cosmote neplatit

Buna ziua, am facut un abonament la cosmote in urma cu jumatate de an pe numele meu dar pentru un prieten, iar acesta dupa 1 luna a refuzat sa mai plateasca prin urmare si eu l-am lasat tot neplatit din moment ce nu era un abonament pe care il vroiam eu. Ce mi se poate intampla in cazul in care refuz sa il mai platesc?
Cel mai recent răspuns: More20 , utilizator 13:33, 10 Iunie 2021
va fi trimis catre o firma de recuperari creante....ei te vor cauta peste .daca te convinge sa intrerupi prescriptia adica sa achiti macar un leu din debit vei fi cautat in continuare ,in final dupa ani si ani nu te vor mai cauta.Atentie daca ai bunuri pe numele tau
Inca nu s-a prescris. Prescrierea intervine dupa 3 ani de la scadenta ultimei facturi venite (cu taxa de reziliere si alte taxe). Daca suma e restanta de inceput e mica cel mai probabil veti scapa, daca e mare (>1000 ron) puteti incepe sa va faceti probleme deoarece cu tot cu penalizari si alte nimicuri in ~2 ani va ajunge la mult mai mult sume la care le sticlesc ochii firmelor de recuperare.
Cred ca suma e minuscula, din moment ce nu a fost platit inca din luna a 2-a. Acum sa fim seriosi, in timpurile astea in care cu 30 lei/luna ai toate optiunile posibile, e cazul sa mai existe "tepe" catre firmele de telefonie mobila?
Cosmote si-a luat gandul la 30 de zile dupa neplata, daca nu au fost costuri suplimentare probabil au si reziliat contractul, urmand ca a cum sa fiti datornic cu o suma alcatuita din valoarea abonamentului pana la data rezilierii + taxa de reziliere (infima).
Buna ziua! am si eu o asemenea problema. am facut abonament la cosmote acum aproximativ 2 ani. nu l-am platit de 1 an. nu am primit pana acum nimic de la ei, nici-o amenintare. in caz daca ei ma dau in judecata in perioada urmatoare, iar eu nu ma prezint, nu fac nimic, si desigur castiga ei... (in plus nu am bunuri pe numele meu, nu am salariu, sunt studenta, si nu sunt cetatean roman.) dupa 3 ani de la ultima plata efectuata voi putea eu sa invoc prescrierea datoriei,( chair daca ei ma dau in judecata si castiga) ?? si inca ceva ma intereseaza, daca ulterior eu vreau sa plec din tara , si am nevoie de cazier judiciar de aici, va figura acolo datoria mea catre cosmote, sau ca am fost data in judecata de catre ei..? va multumesc !!!
Buna tuturor.Ma confrunt cu o dilema.Am fost contactat telefonic de cei de la Kruk România sa m-a convingă sa plătesc un abonament la Cosmote din anul 2001 pe careu nu l-am contractat nu am deținut nici cartela pre-paid la ei nu înțeleg de unde au datele mele personale și ce pot sa fac in acest caz.

Alte discuții în legătură

Abonament cosmote miha_danna miha_danna Buna ziua! am si eu o problema. in 2007 mi-am facut un abonament la cosmote pe numele meu (ma angajasem la un partener cosmote si aveam anumite beneficii) pe ... (vezi toată discuția)
Neplata factura romy_85 romy_85 In martie 2007 am incheiat 2 contracte la Vodafone pe 2 ani pe numele meu pe care le-am platit lunar pana in septembrie 2008 moment in care am plecat din tara ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract companie de telefonie tm06cristi tm06cristi A intrat in vigoare legea privind renuntarea la un post fix de telefonie daca nu mai doresc sa mai fiu la ei? Anul trecut in iunie am primit telefon ca ... (vezi toată discuția)