avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren agricol intravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren agricol intravilan

Buna ziua , doresc sa cumpar un teren pt constructia unei case ,l-am gasit dar cand sa facem actele persoana fizica ne informeaza ca acel teren este intravilan dar mi-l vinde mie ca si teren agricol si apoi eu sa-l trec in intravilan daca nu atunci ma obliga sa platesc tva la suma ceruta pe teren.Eu am cerut sa vad extras de carte funciara in care reiese ca terenul este intravilan si un certificat de urbanism ,am primit extrasul dar pt.urbanism trebuie sa astept 30 de zile .Sa zicem ca toate sunt in regula ,intebarea mea este daca dupa ce il trece in teren agricol( vanzatorul) pot sa-l trec eu (cumparatorul) imediat din nou in teren intravilan ,constructi case? sau exista un termen ( de timp ) luni,ani in care se face acest lucru intrebarea este deoarece am dori sa contruim cat mai urgent pe teren .
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: olgabejat , utilizator 15:08, 15 Mai 2012
Sunt două lucruri diferite: destinaţia terenului poate extravilan şi intravilan, iar categoriile de folosinţă teren pot fi arabil , etc , curţi construcţii.
Pentru a se putea emite autorizaţia de construire este necesar ca terenul să fie intravilan şi să aibă categoria de folosinţă curţi construcţii.Dacă nu are această categorie de folosinţă este necesar a se efectua demersurile la Directia pentru agricultură în vederea scoaterii din circuitul agricol al terenului şi trecerea treansformarea în curţi construcţii, art. 23 din legea nr. 50/1991 republicată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am un certificat de urbanism pentru construire casa ... mugurel84 mugurel84 Buna ziua. Am un certificat de urbanism pentru construire casa pe un teren impartit in CC, Arabil, Fanete. Teoretic Casa nu se poate construi decat pe ... (vezi toată discuția)
Puz - scoatere teren din circuitul agricol Vatlavik Vatlavik Dupa ce am depus anul trecut in martie PUZ-ul la primarie, terenul pentru care sa realizat puz-ul este inca in categoria intravilan agricol si nu intravilan ... (vezi toată discuția)
Impunere casa - teren intravilan agricol AnnaFranculescu AnnaFranculescu Buna ziua, Am un teren in Bucuresti (la iesire, dar tine de Bucuresti) care este intravilan agricol. In 2011 am obtinut certificat de urbanism si ... (vezi toată discuția)