avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale (ne)dizolvare + radiere srl activitate suspendata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

(ne)dizolvare + radiere srl activitate suspendata

Buna ziua! ce risc daca nu dizolv(+radiez) un srl (infiintat 2006) cu activitate suspendata in mai 2009 (a expirat perioada de suspendare luna aceasta). mentionez ca srl-ul nu are datorii la stat, dar are catre administratorul unic, si au fost depuse toate declaratiile la zi.
Cel mai recent răspuns: tobosarul , utilizator 09:21, 23 Mai 2012
Nu riscati nimic. Oficiul Registrului Comertului va solicita tribunalului dizolvarea si radierea firmei.
multumesc pt raspuns ! dar ca si costuri, scap de taxele ce trebuiesc platite sau o sa ma coste mai scump?
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
tobosarul, utilizator
Registrul comertului nu mai solicita dizolvarea societatilor comerciale pentru nedepunerea situatiilor financiare deoarece aceasta prevedere a fost abrogata. Cea mai sanatoasa solutie ca sa scapati de societate ar fi dizolvarea si radierea fara numire de lichidator in conditiile art. 235 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale. Desi costa vreo 500-600 ron redactatul actelor la serviciul de asistenta de la registrul comertului si inregistrarea acestora in registru va garanteaza pe viitor ca nu veti avea batai de cap.
este vreo problema daca fac doar dizolvarea fara radiere? ma gandesc ca odata dizolvata o sa fie radiata la un moment dat de catre registru ?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa scap de firma ( s.r.l ) ! liv.savu liv.savu Salutare ! Am un S.R.L , care are activitatea suspendata temporar de la registrul comertului pe 3 ani de zile incepand din 2010 , regim derogatoriu de la ANAF ... (vezi toată discuția)
Radiere societate inactiva - modalitati Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua ! Am o societate fara activitate, am suspendat activitatea acum 3 ani aproximativ , stiu ca perioada de desuspendare a activitatii este de 3 ani, ... (vezi toată discuția)
Depunere bilant stegeran_b stegeran_b Am o firma suspendata din februarie 2010 pe care nu vreau sa o mai activez. daca nu depun bilanturile de acum inainte ce se intampla? o radiaza din oficiu daca ... (vezi toată discuția)