avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA - PFA Norva de Venit | Tranzactii Intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA - PFA Norva de Venit | Tranzactii Intracomunitare

Buna Ziua,

Sunt PFA pe Norma de Venit si Neplatotor de TVA. Doresc sa prestezi servicii pentru beneficiarii din alte tari membrii UE.

In acest caz am inteles ca trebuie sa ma inregistrez in ROI si sa depun Declaratia 390 in fecare luna.

Am niste nelamuriri:

1.) trebuie sa detin un cont bancar special creat pentru PFA, sau ajunge si contul bancar personal?

2.) Cum facturez serviciile pentru un beneficiar care este platitor de TVA in tara lui? - cu sau fara TVA?

a.) Daca fara TVA, atunci cine va plati TVA? Beneficiarul in tara lui, sau nimeni, deorece prestatorul serviciilor este neplatitor de TVA?

3.) Cum facturez serviciile pentru un beneficiar care nu este platitor de TVA in tara lui? - Este organizatie non-profit si nu are cod TVA. Se declara aceasta tranzactie in D 390?

4.) In caz in care nu s-a completat declaratia 390 pentru tranzactii intracomunitare din luniile anterioare, atunci amenda de 1000-5000 RON se va cumula, sau va ramane 1000-5000 RON indiferent de cate ori nu a fost depusa D 390?

Va multumesc in avans!
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
mik_zoltan, utilizator
Cel mai recent răspuns: mik_zoltan , utilizator 19:19, 23 Mai 2012
Up.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atingere plafon tva Cornel83 Cornel83 Buna ziua, As dori o clarificare pentru urmatoarul scenariu: PFA norma de venit (domeniul IT - caen 6202), inregistrat in scopuri de TVA doar pentru ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit tva mik_zoltan mik_zoltan Sunt PFA cu norma de venit. Venitul meu vine in proportie de 100% din strainatate prin transfer bancar. (tara UE) Am inteles ca daca depasesc cota de norma ... (vezi toată discuția)
Completare decont 300 tva pentru pfa Mark68 Mark68 Buna ziua! Am un PFA inregistrat in ROI si prestez servicii intracomunitare emitand facturi cu TVA 0.(netaxabil in Romania conf. art. 133 alin 2 Cod ... (vezi toată discuția)