avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ajutor public judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ajutor public judiciar

Pt ce venit pe membru de famile se face scutire sau reducere de taxa de timbru la proces de partaj?Daca depun facuri dela utilitati beneficiez de reducere?Cum se calculeaza acesta reducere de taxa?Va multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:24, 15 Mai 2012
Conform legii valoarea ajutorului public judiciar acordat sub forma scutitii, esalonarii nu poate depasi, in cursul unei perioade de un an, suma maxima echivalenta cu 10 salarii minime brute pe tara la nivelul anului in care a fost formulata cererea de acordare.

Beneficiaza de ajutor public judiciar persoanele al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 300 lei. In acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avanseaza in intregime de catre stat.

Daca venitul mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 600 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avanseaza de catre stat in proportie de 50%.

Depuneti dovada veniturilor, declaratie pe propria raspundere ca nu ati mai beneficiat de ajutor public in ultimele 12 lini, dovada nr de persoane pe care le aveti eventual in intretinere, dovada cheltuielilor lunare.
si cum trebuie sa procedez daca eu locuiesc cu nana si copiii sa depun venitul meu si al mamei si al copiilor,pensia alimentara,alocatiile sau trebuie sa depun venitul doar al meu si al copiilor,plus cheltuielile pt utilitati?care e documentatia?
Tb sa depuneti toate actele din care rezulta toate veniturile persoanelor din familie si cu care locuiti. Si dovada tuturor cheltuielilor lunare. Venitul pe memebru d efamilie trebuie sa fie sub 300 lei sau sub 600 lei pt a beneficia de scutire/reducere ataxei de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere scutire, reducere sau esalonare taxa timbru anabanana anabanana Sunt in proces de partaj cu fostul meu sot. De curand s-a stabilit taxa de timbru in jur de 700000 RON. Am depus cerere pentru a mi se reduce taxa de timbru. ... (vezi toată discuția)
Ajutor judiciar taxa timbru partaj MARIA2001 MARIA2001 Intr-un proces de partaj, care sunt conditiile pentru a beneficia de scutire sau reducere pentru taxa de timbru? Va multumesc frumos (vezi toată discuția)
Taxa judiciara proces partaj voinea75 voinea75 Va rog am nevoie de ajutor. Trebuie sa platesc completare taxa de timbru intr-un proces de partaj. Am platit pana acum o suma considerabila, aprox 13 000 ... (vezi toată discuția)