avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Din nou PVCC rovinieta
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Din nou PVCC rovinieta

Intrebari legate de rovinieta: este valabila semnatura electronica generata la 4 luni dupa constatarea contraventiei?
Cel mai recent răspuns: dd_pal , utilizator 22:01, 14 Mai 2012
Nu ,nu este valabila,poate fi invocata lipsa semnaturii agentului constatator ca nulitate absoluta a p.v.

OG 2/2001 privind regimul contraventiilor in Romania

ART. 17
Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei săvârsite si a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal.
Nulitatea se constata si din oficiu.
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
andymaurul, utilizator
Respectivul proces verbal poate fi contestat in instanta.
Este nevoie sa se faca in prealabil plata amenzii, pentru a porni procedura de contestare?
Intreb pentru ca am platit amenda inainte pentru a primi PVCC, iar la citirea acestuia si confruntarea cu datele primite termenul de 48 de ore este imposibil de aflat, trecerea acestuia in procesul verbal este pus in bataie de joc. In orice caz, am vrut sa platesc si sa o las moarta dar tot procesul verbal este un furt pe fata si este cu acceptul statului nostru.
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
dd_pal, utilizator
Nu era nevoie sa platiti amenda si trebuie sa contestati p.v. in termen de 15 zile de la data de cand l-ati primit.Plangerea contraventionala se depune la judecatoria in circumscriptia careia s-a savarsit contraventia.

Căile de atac
ART. 31
(1) Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sancntiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicării acestuia.
(2) Partea vătămată poate face plângere numai în ceea ce priveste despăgubirea, iar cel căruia ii apartin bunurile confiscate, altul decât contravenientul, numai în ceea ce priveste măsura confiscării.
ART. 32
Alin. (1) al art. 32 si-a încetat efectele juridice conform DECIZIEI CUR³II CONSTITUTIONALE
nr. 953 din 19 decembrie 2006
(2) Plângerea împreună cu dosarul cauzei se trimit de îndată judecătoriei în a carei circumscriptie a fost săvârsită contraventia.
(3) Plângerea suspenda executarea. Plângerea persoanelor prevăzute la art. 31 alin. (2) suspenda executarea numai în ceea ce priveste despăgubirea sau, după caz, măsura confiscării.
-------------
*)
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
andymaurul, utilizator
Da. Sunt din Brasov si voi fi nevoit sa merg la Ploiesti.
Nu pot dacat sa va multumesc pentru ajutor, voi incerca sa depun contestatia la un birou de avocatura.

Alte discuții în legătură

Contestarea unui proces verbal elyen elyen Ce anume trebuie facut pt. a contesta un proces verbal al unei institutii,stiu ca la judecatoria in raza caruia exista sediu social,dar nu stiu ce anume ... (vezi toată discuția)
Amenda politia comunitara pentru parcare in parc onehappyflyer onehappyflyer Acum cateva zile soacra mea a primit o recomandata care s-a dovedit a fi o amenda de 3000 lei de la politia comunitara pentru parcare in parc. Pana aici ... (vezi toată discuția)
Validitate proces verbal Ghita_Ion Ghita_Ion hello. m-a oprit politia azi si a vrut sa imi dea amenda ca nu aveam actele si ca nu purtam centura. I-am convins sa imi dea doar pt centura. Neavand actele ... (vezi toată discuția)