Buna seara.Ma bucur ca am putut gasi acest forum,poate asa voi afla si eu niste raspunsuri de la persoane specializate.In urma cu 2 luni,am plecat intr-o sambata la plimbare cu prietenul meu.In capatul strazii pe care locuiesc,am oprit,asteptand schimbarea culorii semaforului ca sa pot intra pe sosea.In timp ce asteptam,de pe trotuar mi-a sarit un copil de aprox 9 ani pe o bicicleta,lovindu-mi aripa dreapta fatza.Nu a fost nimic grav,prietenul meu s-a dat jos la el,fiind copilul pe partea lui,ne-am uitat la masina,era doar o mica zgarietura.L-am intrebat pe copil daca e bine,daca a patit ceva,se lovise doar cu genunghiul putin,insa in rest era ok.in timp ce vorbeam noi cu el,el s-a urcat pe bicicleta si a plecat.M-am uitat la el cum mergea pe bicicleta,mi s-a parut ok.Desi eram nervoasa ca mi-a zgariat masina,nu i-am zis nimic si am considerat ca nu e nimic important.Peste aproximativ o luna,imi vine acasa o citatie de la politie adusa de un politist in care eram informata ca trebuie sa ma prezint la politie pt un eveniment rutier produs in urma cu o luna,dupa spusele politistului mi-am dat seama despre ce era vorba.Am mers a doua zi la udriste si am declarat exact ce s-a intamplat,insa politistii mi-au sarit in cap ca trebuia sa merg la o sectie de politie si sa declar 'marele accident'.Din ce am inteles,tatal copilului a facut sesizare la politie(dupa ce a venit probabil prin cartier si mi-a cautat masina) si a declarat ca am fugit de la locul accidentului si ca eu l-am lovit pe copil.Politistul a vazut unde a intrat copilul cu bicicleta,a facut poze,l-am intrebat cand poate veni si prietenul meu sa dea o declaratie si mi-a zis ca o sa primesc citatie acasa.Apoi mi-a cerut permisul spunandu-mi ca trebuie sa mi-l retina pana la sfarsitul procesului,ceea ce m-a enervat la culme.Stiind ca nu este un accident grav si ca nu am mai avut in 20 ani nici un accident rutier(nici macar o amenda in ultimii 10 ani) am facut cerere sa mi se elibeereze o dovada de circulatie.ieri am fost sa ridic dovada si cand am aflat cu stupoare ca nu vor sa imi dea nici o dovada si ca sa astept citatie acasa cand sa ma prezint la ei.Ceea ce m-a surprins la culme a fost ca procesul meu este incadrat la penal si chiar incadrat la VATAMARE CORPORALA.care vatamare corporala cand copilu nu avea nici o zgarietura???? prima data cand am fost la politie si mi-au luat permisul l-am intrebat pe politist daca are ceva copilul,daca e lovit si a zis ca NU.Deci cum am ajuns eu la vatamare corporala?Desi copilul e cel care a intrat in mine,eu am iesit vinovata de parca eu l-as fi lovit.Cu siguranta parintii copilului au scos ceva d la medico-legal cum ca are ceva rupt sau cine stie,pt ca altfel nu-mi pot explica.Vi se pare normal ceea ce se intampla?sa va mai precizez faptul ca am cerut sa mi se spuna numele reclamantului sau numele copilului si au refuzat sa imi spuna,am vrut sa stiu ce pretentii au,ce vor de la mine,sa ajungem la o intelegere si nu au v rut politistii sa imi dea nici o informatie.Este anormal din punctul meu de vedere ce se intampla,practic eu nu stiu nici macar cu cine ma judec!!Va rog sa imi spuneti ce pot sa fac,am mers cu un prieten de familie care este avocat,insa nu stiu cat de bine se pricepe,dar nu prea am acum eu posibilitate materiala sa imi iau si avocati.Nu stiu ce sa fac,nu am permis de 2 luni si sunt legata de maini si de picioare.sunt oameni care omoara(pana si huidu a obtinut dovada de circulatie dupa ce a omorat 3 oameni),iar eu am permisul retinut pt ca am fost lovita de o bicicleta.va rog sa imi spuneti daca stiti ce solutionare poate avea acest caz si ce sa fac!va multumesc anticipat pt orice informatie,o seara buna va doresc.
Cu stima,
Georgiana P