avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plecare angajat la o alta societate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plecare angajat la o alta societate

In cazul in care un angajator nu vrea sa dea drumul unui angajat sa plece la o alta firma ce poate face angajatul? Contractele de munca sunt standard, fara prevederi speciale.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:22, 15 Mai 2012
Aveti la indemana solutia demisiei, cu un preaviz de maxim 20 de zile, iar in cazul in care angajatorul ni si-a respectat obligatiile din CIM puteti demisiona fara preaviz cf art 81 (8) din Codul muncii.
Asa cum v-a raspuns Liviu Nistea, sau:
- depuneti o cerere de incetare a CIM conform art. 55 lit. b, iar daca primiti raspuns ca nu se aproba, nu va mai prezentati la locul de munca.
In acest caz, angajatorul va fi nevoit sa va desfaca CIM, pentru abateri disciplinare (nemotivate), conform C. Muncii si CCM / Regulament intern.
Aceasta ar fi o varianta mai putin ortodoxa.
Angajatorul nu este obligat sa accepte o cerere de incetare a c.i.m. cu acordul partilor .. prin urmare, varianta cea mai accesibila este demisia sau desfacerea disciplinara a c.i.m.

Demisia poate fi cu sau fara preaviz .. in cazul demisiei cu preaviz, nerespectarea de catre salariat a termenului de preaviz reprezinta abatere disciplinara, care justifica sancţionarea sa disciplinara, inclusiv prin desfacerea contractului de munca.

Daca nu va mai prezentati deloc la locul de munca, angajatorul este îndreptaţit sa dispuna concedierea disciplinara a dvs, în copnditiile prevazute de Codul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz cerere incetare activitate cristina29 cristina29 Buna ziua! In cazul in care un salariat face cerere de incetare a activitatii (din motive personale), dar angajatorul nu i-o accepta, ce se intampla? (vezi toată discuția)
Art 55 b vladuro vladuro Buna Seara.Am si eu o mica problema va rog din suflet sa-mi raspundeti,maine la ora 07:00 trebuie sa iau decizia.Lucrez de 2 ani de zile la o firma si m-am ... (vezi toată discuția)
Terminarea concediului de ingrijire copil mikitud mikitud buna ziua In situatia in care salariata nu doreste sa se mai intoarca la serviciu care este procedura de incetare a contractului si cu ce articol? Multumesc (vezi toată discuția)