avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie teava gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie teava gaze

Blocul nostru a fost prevazut din constructie cu instalatii de gaze separate pt.fiecare apartament,fiecare are contract cu firma de gaze.S-a constatat o pierdere de gaz pe casa scarii,s-au oprit gazele si ni se cere ca asociatie sa reparam instalatia de distributie.Pana unde e problema lor si de unde incepe instalatia pe care am obligatia sa o verific eu ca si proprietar ?
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 08:18, 17 Mai 2012
elenazan a scris:

S-a constatat o pierdere de gaz pe casa scarii..

Asociatia de proprietari trebuie sa gestioneze remedierea, repararea instalatiei comune de gaz daca aceasta defectiune s-a produs pe partea comuna.
Presupun ca este partea comuna pentru ca daca ar fi fost o defectiune pe partea ce deviaza din coloana comuna spre un apartament, dupa contoarul apartamentului, furnizorul de gaz ar fi oprit gazul numai acelui apartament si nu pe intreaga scara.
Asociatia suporta reparatia si o repartizeaza pe fiecare apartament.
Dar prin contractele de furnizare pe care le are fiecare,firma distribuitoare isi ia angajamentul ca ii aduce gazul la usa,eu ca si asociatie de ce sa fiu implicata ?
Firma ce ne furnizeaza noua gazul ne aduce gazul pana la flacara de la aragaz si la arzatorul din centrala de apartament, dar pe instalatia facuta de noi, de proprietari, de asociatie...
Instalatia facuta de furnizor este pana la intrarea in bloc, pana la distribuitorul de scara. Noi, proprietarii am realizat, cu firme din domeniu, intreaga instalatie, cu distruibuitor, coloane, contoare, robineti, supape cu electrovalve..., pe baza de proiect platit de noi, suportat de noi si doar avizat de furnizor.
Fiecare bucatica de teava, robinet..., sunt proprietatea noastra si nu a furnizorului.
Asa este la noi in asociatie si la altele pe care le cunosc.
@adriantot
Pana sa va realizati aceasta instalatie dvs.ca si asociatie erati clientul firmei de gaz,aveati un contract,un cod de client,primeati facturi pe asociatie,noi nu am avut contract cu firma pentru ca de la inceput fiecare a avut contract cu firma de gaz,si mi se pare normal sa ii aduca fiecaruia gazul pana la contoar,ca asa scrie im contract.Ne-am pomenit ca firma acreditata ANRE care a fost contactata pentru reparatii ne face reparatia gratis daca proprietarii fac contract de service(pentru verificare si revizie)cu ei,adica sa plateasca un abonament in fiecare an pentru acest lucru,ceea ce nu mi se pare corect din moment ce fiecare are dreptul sa-si aleaga si multi dintre ei abia au facut verificarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalatie comuna gaze vasile35 vasile35 Buna ziua, Intrebarea ar fi asa: \"Care sunt partile comune (bunurile privind proprietatea comuna) al instalatiei de gaze a unui bloc (in care si ... (vezi toată discuția)
Revizie instalatie comuna de gaze ca urmare a unei scurgeri de gaze dintr-un apartament TataruM TataruM revizie instalatie comuna gaze Ma confrunt cu urmatoarea situatie: proprietarul unui apartament din blocul in care locuiesc a sesizat Distrigaz ca are o ... (vezi toată discuția)
Schimbare robinet calorifer valyval valyval Buna ziua Vreau sa schimb un robinet la calorifer deoarece s-a defectat robinetul si curge apa si pentru asta va trebui golita instalatia de apa. ... (vezi toată discuția)