avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune-neintelegeri intre mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune-neintelegeri intre mostenitori

dezbaterea succesiunii,cand sunt doi mostenitori,si unul dintre ei nu este de acord cu inceperea succesiunii,si impartirea 50%- 50%,care este pasul de urmat,unul dintre mostenitori nu are absolut nici un act ,unde trebuie sa se adreseze ,pentru inceperea succesiuni.
Cel mai recent răspuns: PETRU VAIDA , Mediator 23:45, 17 Mai 2012
In mod normal, pentru dezbaterea succesiunii calea cea mai facila este la notariat. Merge unul dintre mostenitori la un birou notarial, cu actul de deces, cu copiile actelor de identitatea ale celorlalti mostenitori si acte care atesta masa succesorala si face o cerere pentru deschiderea succesiunii.
Notarul ii da un termen , de regula dupa cateva zile, indicandu-i totodata ce acte ii mai sunt necesare (certificat fiscal, extras de carte funciara...) si solicitand ca la termenul fixat sa fie invitati si doi martori, care l-au cunoscut pe defunct.
Spuneti ca unul dintre mostenitori nu are niciun act: la ce act va referiti?
actele de proprietate asupra masei succesorale,actele casei (curte),este vorba de 2 proprietatii una in com pantelimon,si una in comuna radu voda,jud calarasi,plus teren intraviral,si extraviral,pamant arabil,este vorba de 2 mosteniri,prima dupa moartea tatalui si a doua dupa moartea mamei,celalant mostenitor nu a vrut sa facem succesiunea dupa moartea tatalui,si nici dupa moartea mamei nu vrea,ce varianta mai am.
Aceste pentru imobilele respective s-au pierdut>?
Trebuie sa le cautati, interesati-va si la primarie, la registrul agricol, cautati titluri de proprietate.
Poate ca toate aceste acte sunt la fratele care nu doreste sa faceti succesiunea.
Deschideti o actiune in justitie dupa ce obtineti copii ale actelor de proprietate.
Daca nu exista intelegere trebuie sa va adresati instantei de judecata.
o valoare ,pret, cam cat ma duce un proces

Alte discuții în legătură

Succesiune C-D.Z C-D.Z Buna ziua, as dorii si eu o indrumare in acest caz: In 1994 a murit tatal meu, iar in 1997 mama impreuna cu mine si fratele mai mic am mers la notariat si ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune Pantilie Nina Pantilie Nina Tata a decedat in 2004 luna decembrie, mama decedata in septembrie 2009 nu a fost facuta taxa de succesiune dupa tata.Suntem 3 frati. Fratele nu este de acord ... (vezi toată discuția)
Scutire taxe pentru succesiune Ardelean Lucia Ardelean Lucia Tatal meu a murit in 25.10.2008. Mama are o pensie de urmas de 580 RON. Ce taxe ar trebui sa plateasca pentru succesiune luind in considerare ca peste cateva ... (vezi toată discuția)