am auzit la radio ca guvernul a dat o lege prin care tinerii casatoriti primesc 20% din valoarea unei locuinte daca este achizitionata cu un credit ipotecar si nu stiu sigur daca este adevarat.Daca ma poate ajuta cineva cu ceva as aprecia tare mult.Multumesc
Este vorba de Ordonanţă de Urgenţă nr.51 din 28 iunie 2006 Ordonanţă de Urgenţă nr.51 din 28 iunie 2006.
Statul sprijină accesul la o locuinţă proprietate personală prin acordarea unei subvenţii de la bugetul de stat de 20% din preţul pe m2 suprafaţă construită a locuinţei, în limita prevederilor bugetare anuale şi în limita a maximum 81 m2 arie desfăşurată construită.
Tinerii căsătoriţi care la data contractării locuinţei au fiecare vârsta de până la 35 de ani pot beneficia de aceasta subventie.
Consiliile locale vor stabili măsurile necesare pentru luarea în evidenţă şi analiza solicitărilor de subvenţii în condiţiile prezentului program pentru construcţiile de locuinţe care se vor amplasa pe terenuri situate în raza administrativ-teritorială în care îşi exercită autoritatea. În acest scop vor stabili şi vor da publicităţii locul de primire a solicitărilor şi actele justificative necesare.
Legea 12/2007
cipcirip
Buna ziua; am o nelamurire in legatura cu legea 12/2007 privind acordarea unui sprijin financiar de max 10000 euro pt tinerii care construiesc locuinte. Mai ... (vezi toată discuția)